Hirdetés
Hirdetés

Kiderült mennyi bevándorlót telepített be a kormány és mennyit kerestek rajta az offshore cégek

2017. december 09., 12:02

Sokan jártak jól a letelepedési kötvényekkel, a magyar állam annyira nem.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) végleges adataiból kiderült, hogy 13 300 bevándorló kapott letelepedési engedélyt családegyesítés címszó alatt, 6585 bevándorlónak pedig állampapírt jegyeztek le a közvetítővállalkozások - írja szombaton a Magyar Nemzet.

Ezzel 165 milliárd forint bevétel áramlott azokhoz a cégekhez, amelyek jó pénzért a jegyzést rendezték, köztük az MNO szerint Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz köthető ügyvédi iroda, amely ügyfelenként 5000 eurót keresett, összesen átszámítva 10 milliárd forintot.

Hirdetés

A lap megjegyzi, hogy a letelepedésikötvény-bizniszhez szükséges engedélyeket például megkapta egy olyan offshore cég is, amely egy nappal az előtt alakult meg, hogy Rogán Antal benyújtotta volna az engedélyekre vonatkozó törvénymódosítást. "Nagy kérdés, a társaság honnan tudhatott arról, hogy egy magyar képviselő olyan törvénymódosítást fog kezdeményezni, amely a vállalkozásnak hasznot hoz" - írják.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra is, hogy az állam hatalmasat bukott az üzleteken, mivel túl magas kamatokat fizetett. Ez 20 milliárd forintos veszteséget okozott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Indul a kriptodeviza-kereskedés szabályozása Dél-Koreában

Indul a kriptodeviza-kereskedés szabályozása Dél-Koreában

Dél-Korea eddig csak ígérte, de most itt a konkrét lépés a kriptodevizák szabályozása ügyében: betiltják a névtelen tőzsdei számlákon való kriptodeviza kereskedést. A cél az, hogy a pénzmosást és a bűnözés finanszírozását lehetetlenné tegyék, márpedig jelenleg ez a kriptodevizák egyetlen fundamentális felhasználási módja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)