Hirdetés
Hirdetés

Lázár beígérte: kőkeményen nekimegyünk a Soros-tervnek

2017. szeptember 21., 14:18

Többet tudunk a következő nemzeti konzultációról.

MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lázár János a hamarosan induló nemzeti konzultációról is szólt a 98. Kormányinfón. Elmondta: 2011-ben tartottak először nemzeti konzultációt, a bevándorlásról 2015-ben volt egy konzultáció, 2016-ban pedig megesett a híres-hírhedt kvótareferendum is, most pedig ismét véleményt kérnek, ezúttal a „Soros-terv” kapcsán. A Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte: Soros György az elmúlt években többször is konkrét javaslatokkal élt az EU versenyképességét illetően, ennek fontos tétele, hogy a bevándorlást megszervezzék. Hozzátette: Soros azt javasolja, hogy évente 1 millió bevándorló belépését szervezze meg Európa, továbbá az érkezőknek 2 év alatt 30 ezer eurót (9 millió forintot) folyósítson.

A konzultáció a Soros-terv "sarokköveire" vonatkozik majd. A Fidesz-frakció és a KDNP szerint azért kell az emberek véleményét kikérdezni, mert ez a vita még „most kezdődik” Európa jövőjéről. Lázár hozzátette: Brüsszel minden erővel azon van, hogy megvalósítsa Soros tervét, Magyarország ugyanakkor elkötelezett ennek megállítása iránt. Azt, hogy Brüsszel rendszeresen elővesz minket a kvóta nem teljesítése miatt, Lázár János nem tartja fairnek, sőt: Románia az előírt kvóta 17 százalékát, Szlovákia 16 százalékát, Németország pedig 28 százalékát fogadta be – egyedül Málta az, akik maradéktalanul eleget tettek az előírásnak. Ezzel szemben csak minket vesz elő az Európai Bizottság, ami nem tekinthető fairnek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?