Hirdetés
Hirdetés

Lelőttek egy drónt – berobbanhat a keleti puskaporos hordó?

2017. szeptember 19., 16:04

Irak lőtte le a szír drónt a határnál, felvonultatták a hadsereget.

(Fotó: tekever.com)
(Fotó: tekever.com)

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet számolt be arról, hogy az izraeli hadsereg lelőtt a Golán-fennsíknál egy Szíria felől érkező drónt. Az iráni gyártmányú és a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet számára híreket szerző szerkezetet a hírek szerint Damaszkuszból indították, és a két ország közötti pufferzónában lőtték le Ronen Manelis, az izraeli hadsereg szóvivője szerint. A rakétát az izraeli Cfát városának környékéről lőtték, és az első vizsgálatok szerint teljesen megsemmisítették vele a drónt.

Az incidenst követően magasabb készültségbe helyezték a hadsereget az ország északi részén. A ynet szerint a katonai illetékesek azt próbálják feltárni, hogy melyik Szíriában harcoló katonai erő küldte a drónt az izraeli légtérbe. Legutóbb márciusban jelentette az izraeli légierő, hogy megsemmisített egy drónt, amely Szíriából repült át Izrael légterébe a Jordán-völgye fölött.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump döntése fellobbantotta az európai muszlimok haragját is

Trump döntése fellobbantotta az európai muszlimok haragját is

Berlinben a muszlim demonstrálók izraeli zászlókat égettek és egymással is összeverekedtek. Malmöben két tűzbombát dobtak a helyi zsinagógára. Mára a svéd rendőrség szerint 23 muszlimok által ellenőrzött no-go zóna és 60 „sérülékeny terület” van az országban, ahova a nem-muszlimoknak nem tanácsos a belépés.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?