Hirdetés
Hirdetés

Londoni robbantás: kritikus állapotok uralkodnak Nagy-Britanniában

2017. szeptember 16., 09:00

Theresa May a legmagasabb szintre emelte a brit terrorkészültséget.

Menekülő emberek a Parson's Green-i támadás után. Forrás: Twitter/@WimbledonNews
Menekülő emberek a Parson's Green-i támadás után. Forrás: Twitter/@WimbledonNews

A miniszterelnök elmondta: az elhárító szolgálatok megítélése szerint nem lehet kizárni, hogy a londoni metróban péntek reggel elkövetett terrorcselekményt rövid időn belül újabb követheti, ezért volt szükség a fokozat emelésére. A döntést azután hozták, hogy tegnap a District Line metróvonal Parson’s Green nevű állomásán egy metrószerelvényen házi készítésű bomba lépett működésbe. Bár nem robbant fel, csak lángra kapott, így is 29 ember megsérült, közülük 22-őt kórházban ápolnak. Szerencsére egyikük állapota sem súlyos, a sérültek közül péntek estig nyolcat hazaengedtek.

Az elkövetőt a rendőrség továbbra is keresi. Nagy-Britanniában eddig a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat volt érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy nagy valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen. Az ötfokozatú brit készültségi rendszer most életbe léptetett, legmagasabb, kritikus riasztási fokozatát akkor lehet elrendelni, ha az elhárító szolgálatok megítélése szerint küszöbönálló merénylet veszélye fenyeget. A kritikus riasztási fokozat elrendelése lehetővé teszi, hogy a brit hadsereg segítséget nyújtson a rendőrségi munkához.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Utálod a munkát? Nagyot kaszálhatsz, hogyha jókor váltasz állást

Utálod a munkát? Nagyot kaszálhatsz, hogyha jókor váltasz állást

Néhány évtizeddel korábban teljesen megszokott volt, ha valaki az első munkahelyéről ment nyugdíjba, ez azonban mára szinte ritkaságszámba megy, sőt az is, ha akár csak tíz évnél többet egy helyen töltünk. Ma már egyre gyakoribb a job hopping, vagyis az 1-2 évenkénti munkahely- vagy akár szektorváltás is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?