Hirdetés
Hirdetés

Még a végén nem omlik össze a Brexit

2017. december 10., 12:32

Egyre kevésbé vannak veszélyben a Brexit-tárgyalások, így csökken egy újabb népszavazás esélye is.

A nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról - mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense.

Felmerült egy másik szavazás ötlete, eszerint arról kellene megkérdezni a briteket, jó-e az Európai Unióval kötött megállapodás.

Hirdetés
A Brexittel mi is sokat foglalkoztunk a Privátbankár.hu-n, a témában írt cikkeinket itt lehet megtalálni. >>>

A szakértő szerint, ha egy ilyen népszavazáson nemmel voksolna a többség, akkor nem lenne megállapodás, és a legkeményebb kritériumok mellett esnének ki.

Az EU azt várta, hogy Nagy-Britanniának a Brexit minden kérdésében legyen álláspontja, de ez nagyon lassan alakult ki - mondta Gálik Zoltán, aki szerint most új helyzet van, a kereskedelmi szerződésről szóló tárgyalási rész következik.

Már a britek is nyugodtabbak

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről született előzetes megállapodással drámaian csökkent annak a kockázata, hogy Nagy-Britannia átfogó kereskedelmi megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

David Davis megerősítette, hogy a brit kormány célja mindenre kiterjedő, a brit kilépés után is vámmentes kétoldalú kereskedelmet biztosító szabadkereskedelmi megállapodás elérése az Európai Unióval.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mészáros a rendőrséggel üzletel, óriásit ugrott a BUX index

Mészáros a rendőrséggel üzletel, óriásit ugrott a BUX index

A részvénypiaci száguldás folytatódik, ma a dél-európai tőzsdék mentek nagyon, de az igazi nyertes a BUX index volt. Az OTP végre áttörte a falat és új rekordokat állított fel. Mészáros a rendőrséggel kötött milliárdos üzlettet, megint nagyot rúgtak a bitcoinba. A szaúdiak csak alig tudták felbeszélni az olaj árát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)