Hirdetés
Hirdetés

Megkaptuk a számlát a havi bevásárlásról: ennyit költöttünk a boltban

2017. szeptember 22., 09:29

Nem lőtt ki rakétaként, de azért stabilan nő a kiskereskedelmi forgalom. A vizes vébé nem dobta meg a volument, talán a szolgáltatásoknál látszik majd emelkedés.

Forrás: KSH/Privátbankár
2017. júliusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 4,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Ez már a KSH második becslése az adatra - az elsőhöz képest 0,1 százalékkal javították a számot.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Hirdetés

Mindhárom fő üzlettípusban esett a bővülés üteme a júniusihoz képest, de összeségében a szakértők szerint stabil növekedés látható a kiskereskedelmben - a béremelkedés üteme és a hangulatindexek által jelzett historikus csúcsok alapján még mindig van tér további emelkedésre. Az azonban látszik, hogy a vizes vébé nem igazán tudott kiugró számokat hozni a kiskereskedelemben.

Az év első hét hónapját egyben vizsgálva a január-júliusi időszakban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 3,9%-kal emelkedett.

Iparcikkből és használt cikkből veszünk sokkal többet

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 901 milliárd forint volt júliusban.

Az élelmiszer-kiskereskedelem 76%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,8%-kal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,8%-kal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 7,5%-kal emelkedett. Növekedtek az eladások a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (14%), az iparcikk jellegű vegyes- (13%), a használtcikk- (12%), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (4,0%), valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben (3,0%). A forgalom volumene lényegében nem változott a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?