Hirdetés
Hirdetés

Megtalálták a hosszú élet titkát: tényleg ennyin múlik?

2017. november 17., 14:53

A kutyások tovább élnek, mint azok, akik nem tartanak állatot.

A svéd Uppsala Egyetem egy kutatócsoportja végzett felmérést az egyedülállók várható élettartamáról, a krónikus magány ugyanis évente rengeteg emberéletet követel – erről korábban mi is írtunk. A Bloomberg cikke szerint a kutatók egy egészen meglepő eredményre jutottak: azok az egyedülállók, akik nem teljesen egyedül, hanem egy kutyával élnek együtt, sokkal tovább és kevesebb problémával élnek, mint az állattalan társaik.

A kutatók 3,4 millió, 40 és 80 év közötti válaszadó adatait elemezték ki összesen 12 év alatt, ezek alapján arra jutottak, hogy azok, akik kutyával laknak együtt, azok körében ritkábban fordul elő szív- és érrendszeri megbetegedés, és mintegy 33 százalékkal tovább élnek, mint azok, akiknek nincs kutyája. Azt azonban egyelőre nem értik, hogy hogyan függ össze a kutyatartás a szívbetegségek megelőzésével, bár azt gyanítják, hogy a rengeteg sétáltatással lehet összefüggésben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?