Hirdetés
Hirdetés

Merkel bevetné az uniós atombombát a lengyelek ellen

2017. december 15., 15:22

A franciák is kiálltak a német kancellár mellett.

Franciaország és Németország támogatni fogja az Európai Bizottságot, ha úgy dönt, jövő héten megindíthatja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelország ellen a vitatott igazságügyi reform miatt - közölte Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő közösen tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója után a francia és a német vezető kijelentette, továbbra is reménykednek abban, hogy Mateusz Morawiecki új lengyel kormányfővel a következő napokban tervezett beszélgetésekkel elkerülhető az eddig példa nélküli uniós eljárás.

Hirdetés

Hogy pontosan miről szól a vitatott lengyel törvény, arról itt írunk bővebben >>>

Mit válaszolnak a lengyelek az EU-s pofonra?Konrad Szymanski uniós ügyekért felelős lengyel külügyminiszter-helyettes szerint  a kötelező menekültátirányítási kvóta ügyében Lengyelország az uniós bíróság előtt is kész megvédeni álláspontját. További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

3987 cégalapítás került közzétételre az építőiparban, ami 28 százalékkal magasabb a 2016-os értéknél, és az elmúlt 6 év legmagasabb értéke. A tömeges cégalapítás mellé egész évben felfelé ívelő termelési adatok társultak, tehát nem túlzás azt állítani, hogy igen erős éve volt az építőiparnak 2017-ben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)