Hirdetés
Hirdetés

Merkel szerint Macron lehet Európa új motorja

2017. május 15., 14:29

Ma mutatkozik be Berlinben az új francia államfő.

A látogatás alkalmából Angela Merkel is nyilatkozott, elmondása szerint nyitott Emmanuel Macron felvetéseire és mindent megtesz annak érdekében, hogy Németország és Franciaország közösen hozzájáruljon az Európai Unió fejlődéséhez. Macron megválasztása ugyanis „új lendületet adhat Európánank” a kancellár szerint.

Hozzátette: az együttműködés alapja a barátság és a kölcsönös tisztelet, ami azt is jelenti, hogy Németország nem viselkedhet "kioktató" módon Franciaországgal. "Én leszek az utolsó, aki megmondja Franciaországnak, hogy mit kellene tennie", húzta alá Angela Merkel.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?