Hirdetés
Hirdetés

Nagy dobásra készül a szakadék szélén egyensúlyozó miniszterelnök

2018. január 31., 11:08

Új irányban tapogatóznak a britek, ha esetleg nem sikerülne jó megállapodást összehozni az Európai Unióval.

Tekintve, hogy May-nek attól is tartania kell, hogy saját pártja buktatja meg, és egy vészjósló előrejelzés is kiszivárgott a brit gazdaságról, egyáltalán nem meglepő, hogy kétségbeesetten szeretne új utakat találni. Ennek egyik állomása lenne az a szabadkereskedelmi egyezmény, amelyet Kínával szeretne megkötni.

Szívesen olvasnál tovább a britekről és a kilépés körüli gondokról? A Privátbankár.hu cikkeit itt tudod tovább böngészni. >>>

A brit miniszterelnök jelenleg Kínában van 3 napig, ahová vele tartott több vállalat vezetősége is azokról a területekről, ahol szeretnének együttműködni Kínával – írja a Reuters.

Hirdetés

Kína egy ország, akikkel szeretnénk egy kereskedelmi megállapodást, de mindeközben is dolgozni akarunk azon, hogy jobban megnyissuk a piacot a brit vállalkozások számára – mondta May a miniszterelnöki magángépén újságíróknak.

Az egyébként vitathatatlan, hogy a brit-kínai kereskedelmi kapcsolatokat lenne hová fejleszteni, 2016-ban a szigetország exportjának mindössze 3,1 százaléka irányult Kína felé, míg 43 százalék az EU-ba. Diplomáciai források szerint Kínát érdekli a brit ötlet, de bármilyen formában hivatalos tárgyalások csak a Brexit megtörténte után lehetnek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)