Hirdetés
Hirdetés

Nagy tervei vannak a NATO-nak Montenegróval

2017. június 07., 15:38

Tényleg ők jelentik Európa védelmének következő bástyáját?

Jens Stoltenberg Forrás: Wikipedia Commons/Kjetil Ree
Jens Stoltenberg Forrás: Wikipedia Commons/Kjetil Ree

A NATO-főtitkára, Jenst Stoltenberg szerint Montenegró teljes jogú NATO-tagsága tovább erősíti a katonai szövetség európai védelmét, mivel a bővítés azt mutatja, hogy a NATO kapuja nyitva van. Filip Vujanovic Montenegró elnöke aláhúzta, a csatlakozás országa stabilitását és elkötelezettségét mutatja és a katonai szövetség nyitottságát az új és megbízható partnerek befogadására. Montenegró teljes körűen hozzá fog járulni a NATO célkitűzéseihez.

Stoltenberg szerint minden ország, amely végrehajtja a szükséges reformokat, valamint fejleszti védelmét és biztonságát és eleget tesz a jogállamiság követelményeinek, továbbá megerősíti igazságszolgáltatását és demokratikus intézményeit, az társulhat a katonai szövetséghez. A NATO békefenntartó célkitűzése szempontjából ugyanis fontos, hogy védelmi tevékenységét szövetségesei által fenntartsa és kiterjessze.

Hirdetés

Montenegró csatlakozásáról korábban itt írtunk bővebben. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az osztrákok lemásolnák a német csodát – mi vár a kint dolgozó magyarokra?

Az osztrákok lemásolnák a német csodát – mi vár a kint  dolgozó magyarokra?

Németországban csak most kezdődnek az újabb koalíciós tárgyalások, Ausztriában már megalakult a koalíció, de a munkaerőpiac mindkét helyen érzékeny pont. A németeknél a határozatlan idejű szerződések megszüntetése és az egészségügy átalakítása van napirenden, az osztrákoknál a munkanélküli segély csökkentésével ösztönöznének munkára.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)