Hirdetés
Hirdetés

Nejének játszaná át a hatalmat a matuzsálemi korú diktátor

2017. november 18., 08:45

Még mindig nem adta fel a hatalomért való küzdelmet Zimbabwe rettegett ura, a 93 éve Robert Mugabe, sőt király módjára 40 évvel ifjabb feleségét tenné meg örökösének. Most már pártja is ellene van, a hadsereg házi őrizetben tartja, de még mindig eltávozhat békésen, ha nem, elfogy a tábornokok türelme.

Az országát gazdaságilag teljesen elpusztító Mugabe még mindig reménykedik, miközben már pártja is szeretne tőle megszabadulni. Ma demonstrációt szerveznek az ország fővárosában, Hararében, hogy ennek hangot adjanak, bár az ilyen hatalommániás vezetőket nem nagyon szokta meghatni egy ilyen esemény.

A Reuters szerint pártja, a ZANU-PF pénteken határozottan felszólított az idő vezetőt, hogy mondjon le, miután szerdán a hadsereg átvette a hatalmat, az elnököt és feleségét pedig háziőrizetben tartja. A párt egyúttal Mugabe feleségét, Grace-t is felszólította, hogy távozzon a pártból, miután nyilvánvalóvá váltak az asszony politikai ambíciói, miszerint 37 éve regnáló férjét követné a diktátori poszton.

Hirdetés

A párt szóvivője elmondta, hogy ha az elnök ma nem mond le, vasárnap megfosztják hatalmától, és kedden már eljárás indul ellene. Eddig a hadsereget is beleértve mindenki azt szerette volna, ha békésen, erőszakmentesen következik be a hatalomváltás, de azt mondják, mindenképpen eltávolítják az elnököt és nejét a hatalomból.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?