Hirdetés
Hirdetés

Nem nyugszik Erdogan: mindenképp össze akar csapni a kurdokkal?

2017. szeptember 20., 11:27

Nem nézik jó szemmel a kurd népszavazást, „nem hétköznapi” szankciókkal fenyegetnek.

Recep Tayyip Erdogan (Kép forrása: EPA/YURI KOCHETKOV)
Recep Tayyip Erdogan (Kép forrása: EPA/YURI KOCHETKOV)

Az Anadolu török állami hírügynökség idézte Recep Tayyip Erdogan szavait, aki nem nézi jó szemmel Kurdisztán szeptember 25-re kitűzött függetlenségi népszavazását. Elmondása szerint „nem hétköznapi” megszorításokat tervez, ám „nagyon helytelen volna, ha az esetleges szankciókról a török nemzetbiztonsági tanács pénteki ülése előtt nyilatkozna”. A török elnök meglátása szerint a kurdok szemen köpik a korábbi török segítséget a függetlenségi igénnyel, mivel „Törökország soha nem hagyta magára az észak-iraki kurd régiót, mindig mellette állt, mindenben támogatta".

Ankara erős kereskedelmi kapcsolatokat ápol az autonóm régió kormányával, Erbíl naponta több százezer hordó olajat szállít Törökországba. A korábbi jó viszony ellenére kedden török harckocsik vonultak fel Irak északi határán, a harckocsikat és a rakétavetőkkel felszerelt páncélozott járműveket két kilométerre telepítették a török-iraki határtól, miközben munkagépek lőállásokat vájtak ki a katonák számára. A török hadsereg közlése alapján hadgyakorlatról van szó, amely jövő keddig tart majd, vagyis a kurd referendumot követő napon ér véget.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az egyes országok törvényhozóira, hogy valamit kezdjenek a kriptodevizákkal, miután tartósnak látszó világméretű jelenségről van szó, ami nem maradhat teljesen feketepiaci körülmények között. Az amerikai törvényhozók is végre lépnek, jobb későn, mint soha.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)