Hirdetés
Hirdetés

Nem nyugszik Erdogan: mindenképp össze akar csapni a kurdokkal?

2017. szeptember 20., 11:27

Nem nézik jó szemmel a kurd népszavazást, „nem hétköznapi” szankciókkal fenyegetnek.

Recep Tayyip Erdogan (Kép forrása: EPA/YURI KOCHETKOV)
Recep Tayyip Erdogan (Kép forrása: EPA/YURI KOCHETKOV)

Az Anadolu török állami hírügynökség idézte Recep Tayyip Erdogan szavait, aki nem nézi jó szemmel Kurdisztán szeptember 25-re kitűzött függetlenségi népszavazását. Elmondása szerint „nem hétköznapi” megszorításokat tervez, ám „nagyon helytelen volna, ha az esetleges szankciókról a török nemzetbiztonsági tanács pénteki ülése előtt nyilatkozna”. A török elnök meglátása szerint a kurdok szemen köpik a korábbi török segítséget a függetlenségi igénnyel, mivel „Törökország soha nem hagyta magára az észak-iraki kurd régiót, mindig mellette állt, mindenben támogatta".

Ankara erős kereskedelmi kapcsolatokat ápol az autonóm régió kormányával, Erbíl naponta több százezer hordó olajat szállít Törökországba. A korábbi jó viszony ellenére kedden török harckocsik vonultak fel Irak északi határán, a harckocsikat és a rakétavetőkkel felszerelt páncélozott járműveket két kilométerre telepítették a török-iraki határtól, miközben munkagépek lőállásokat vájtak ki a katonák számára. A török hadsereg közlése alapján hadgyakorlatról van szó, amely jövő keddig tart majd, vagyis a kurd referendumot követő napon ér véget.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?