Hirdetés
Hirdetés

Óriási összeborulás jön az olajpiacon: ajánlatot tettek Putyinnak az arabok

2017. október 03., 11:26

Szaúd-Arábia elmélyítené az orosz kapcsolatokat az energetika terén.

A Bloomberg cikke szerint az OECD legnagyobb olajtermelője, Szaúd-Arábia tett ajánlatot Oroszországnak arra, hogy részesedést vásároljon az Eurasia Drilling és a Novatek PJSC olajfúró társaságokban. Az ügy részletei egyelőre nem ismertek, mivel a tárgyalások zárt ajtók mögött zajlanak. Az azonban felmerült lehetőségként, hogy az üzletet a szaúdi király, Salman bin Abdulaziz látogatása során üssék nyélbe.

Szaúd-Arábia és Oroszország adják a világ teljes olajkitermelésének negyedét, és mindketten érintettek az OPEC termeléscsökkentési tervében. A mostani ajánlat ezt a kitermeléscsökkentési elköteleződést erősítené az elemzők szerint. Salman egyébként csütörtökön találkozik Putyinnal Moszkvában, a látogatás során szó eshet az orosz-arab kapcsolatok mellett az olajügyekről is.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?