Hirdetés
Hirdetés

Óriási pénzekről megy a vita - fizetni fognak a britek?

2017. szeptember 22., 17:05

A brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia eleget tesz mindazon pénzügyi kötelezettségeinek, amelyeket uniós tagsága idején az EU-val szemben vállalt.

Theresa May brit miniszterelnök a Downing Street 10-nél. (Kép forrása: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)
Theresa May brit miniszterelnök a Downing Street 10-nél. (Kép forrása: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

Theresa May, aki pénteken Firenzében mondott beszédet (erről itt és itt írtunk már) kormányának célkitűzéseiről a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra, nem részletezte számokra lebontva e pénzügyi kötelezettségeket, de kijelentette: az ezzel összefüggésben elhangzott eddigi nem hivatalos állítások "eltúlzottak", és "nem segítik" az előrelépést a tárgyalásokon.

A Financial Times című londoni gazdasági napilap bennfentes forrásai szerint a brit kormány 20 milliárd eurós végső EU-költségvetési befizetés felajánlását tervezi.

Hirdetés

A brit kormányfő pénteki beszédében azonban csak annyit mondott: nem szeretné, ha Nagy-Britannia EU-partnerei attól tartanának, hogy a brit EU-tagság megszűnése miatt többet kellene befizetniük az Európai Unió költségvetésébe, vagy onnan kevesebbet kapnak a jelenlegi uniós költségvetési időszak hátralévő idejében.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Tavaly konkrétan másfélszer gyorsabban nőttek a lakásárak, mint a keresetek: míg a bruttó átlagkereset egy év alatt 13 százalékkal emelkedett, addig a piacra dobott eladó ingatlanok kínálati ára 18 százalékkal növekedett csupán egy esztendő leforgása alatt, derül ki az Otthontérkép Csoport közleményéből. De akkor mi hajtja még mindig a lakásvásárlási kedvet?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?