Hirdetés
Hirdetés

Oroszország visszavág újabb szankciók esetén

2017. december 25., 14:45

Ha Amerika újabb szankciókat léptet életbe Oroszországgal szemben, az nem marad válasz nélkül, és ha Ukrajnát felfegyverzi, annak sem lesz jó vége, nyilatkozott a Kreml szóvivője.

Az amerikai kormányzat január végéig fogja jelentését a kongresszus elé terjeszteni a Kremlhez közeli politikai szereplőkről és oligarchákról, akiknek szerepük volt Oroszországnak a szomszédjai (elsősorban Ukrajna) elleni katonai fellépésben, valamint az emberi jogok megsértésében. Ellenük a várakozások szerint Washington szankciókat fog bevezetni, talán még a március 18-ra kitűzött orosz elnökválasztás előtt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ma azt nyilatkozta, hogy ha Oroszország ellen korlátozásokat léptetnek életbe, akkor azok természetesen nem maradhatnak megfelelő válasz nélkül, hozzátéve, hogy az ellenintézkedések mibenlétét Vlagyimir Putyin elnök fogja meghatározni. A szóvivő szerint Moszkva nem szeretné, ha az amúgy is siralmas állapotú kétoldalú kapcsolatokat nagy és talán elviselhetetlen kockázatok és veszélyek fenyegessék. Emlékeztetett arra, hogy Putyin jogellenesnek tartja az Oroszország elleni szankciókat, és azok visszavonásáról Moszkva nem kíván tárgyalni.

Hirdetés

Peszkov az ukrajnai fegyverszállításokról elmondta: Moszkva negatívan értékeli, hogy az Egyesült Államok egyebek között Javelin típusú tankelhárító eszközöket tervez szállítani Ukrajnának, mert azokat a szélsőséges nacionalisták újabb provokatív és agresszív lépésekre használhatják fel a szakadár köztársaságok ellen. A szóvivő szerint az orosz vezetés nem hozott döntést arról, hogy védelmi eszközöket szállítson a szakadároknak.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)