Hirdetés
Hirdetés

Pocsék hír jött az oroszoktól

2017. november 13., 16:05

Jócskán lelassult a gazdaság.

Az orosz szövetségi statisztikai hivatal, a Roszsztat hétfőn közölt nem végleges adata szerint a GDP 1,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben éves összevetésben. A második negyedévben a GDP-növekedés nagyobb, 2,5 százalékos volt. Az orosz GDP az idei első negyedévben 0,5 százalékkal nőtt, a tavalyi utolsó három hónapban pedig még 0,3 százalékos gazdasági zsugorodást jegyeztek fel.

Hétfőn az IMF is kiadta őszi prognóziását, ebben azt írták, hogy javították az
idei növekedési előrejelzést 0,4 százalékponttal 1,8 százalékra, a jövő évit 0,2 százalékponttal 1,6 százalékra emelték, a 2019-est pedig 1,5 százalékon, változatlanul hagyták.

A szeptember végével záródott harmadik negyedévre a gazdaságfejlesztési minisztérium jelentősebb, 2,2 százalékos gazdasági bővüléssel számolt.

Hirdetés

A gazdaságfejlesztési minisztérium előrejelzése szerint a folyó negyedik negyedévben az orosz gazdaság 2 százalékot meghaladó mértékben nő, az év egészében pedig 2,1 százalék lesz a bővülés.

Az orosz jegybank október végén ismertetett legújabb prognózisában 1,7-2,2 százalékos idei gazdasági növekedés szerepelt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)