Hirdetés
Hirdetés

Rémisztő látvány Olaszországban: ennyire félnek a terroristáktól?

2017. augusztus 23., 16:43

Minden szélesebb utcát lezártak, befalaztak és őriznek a félszigeten.

A barcelonai gázolásos merényletet követően gyakorlatilag egymás után zárják le a városközpontokat, valamint betontömbökkel, kordonokkal és nagy virágládákkal torlaszolják el a szélesebb utcákat, tengerparti sétányokat és a műemlékek környékét. Firenzében például még próbát is tartottak, egy kisteherautót küldtek neki a ládáknak, de nem sikerült elmozdítani őket. A firenzei önkormányzat biztonsági felelőse, Federico Gianassi hangsúlyozta, hogy betontombök helyett az "esztétikusabb" virágládák mellett döntöttek, mivel ezek kevésbé rontják a városképet, és szükség esetén könnyebben elmozdíthatók.

A római belügyminisztérium a biztonsági intézkedések fokozását rendelte el a barcelonai támadás után, ám inkább ezt a módszert választották, hogy a turistákat és az ott lakókat ne egy katonai megszállás hangulata fogadja az utcákon. Milánó városközpontjában a dómmal szomszédos, II. Viktor Emánuelről elnevezett udvar bejáratait torlaszolták el kordonokkal. Emellett eltorlaszolták a Rómához közeli Ostia és az Adriai-tenger partján fekvő Rimini sétányát is, valamint Riccione, Anzio, Nettuno és Pescara tengerpartját. Betontömbök mellett döntöttek Ferrara, Savona, Pisa, Torino, Ancona és Parma belvárosában. Az emberekkel teli Via del Corso római sétálóutca két végén óriás, kőből faragott virágtartók sorakoznak, a Szent Péter tér felé vezető utat pedig korlátok védik az olasz katonaság sorfalban parkoló járműveivel.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Akad néhány makrogazdasági adat a jövő héten, közöttük a legfontosabbak a tavaly decemberi keresetek alakulása és az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató lesz, de megjelenik a lakásépítések, építési engedélyek tavalyi egész éves adata is, amely komoly növekedést ígér.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)