Hirdetés
Hirdetés

Sokadszor is nem: Theresa May nem hajlandó újratárgyalni a Brexitet

2017. október 11., 08:01

Szó sincs arról, hogy újabb népszavazás legyen az uniós tagságról.

Theresa May Maidenhead körzetben szerzett mandátumot, győzelmi beszédében arról beszélt, pártja stabilitást hoz - nem pedig saját sikeréről. Fotó: EPA / Will Olivier
Theresa May Fotó: EPA / Will Olivier

A brit kormányfő az LBC kereskedelmi rádiónak adott interjút, ahol ismételten leszögezte: nem lesz újabb népszavazás az Egyesült Királyság EU-tagságáról, noha May még a referendum idejét a bennmaradást pártoló tábor tagja volt. Elmondása szerint annak idején még „jó okkal tett így, de a körülmények változnak", és most kész véghezvinni mindazt, amire a népszavazás eredménye (ami szűk 51,9 százalékkal dőlt a kilépni akarók javára) kötelezi.

A műsorvezető megismételt kérdésére, hogy ha "ma" tartanának egy újabb népszavazást, azon hogyan voksolna, Theresa May indulatosan kijelentette, hogy "mondhatnám azt is, hogy a bennmaradásra szavaznék, de azt is, hogy a kilépésre, csak azért, hogy adjak valamilyen választ erre a kérdésre". Nem látja értelmét egy újabb szavazásnak, mint fogalmazott: „végrehajtjuk azt, amire a brit nép szavazott, végrehajtjuk a Brexitet, és 2019. március 29-én kilépünk az Európai Unióból”.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

Árazzák a legújabb Mészáros-szerzeményt

A hazai börzét a tegnap bejelentett Konzum-CIG Pannónia ügylet tartja lázban, a biztosító sokéves magasságban jár. A Konzum csak rövid időre ugrott fel, emelkedik a Mol, esik az OTP és a Telekom, gyenge a forint. A hirtelen magasba szállt Brent típusú olaj ára visszaesett.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?