Hirdetés
Hirdetés

Széthullik a kormány? Lemondott egy alelnök

2017. december 07., 18:55

Faképnél hagyta Robert Ficót és pártját a szlovák alelnök.

A legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) alelnöke, Marek Madaric jelentette be, hogy lemond pártalelnöki posztjáról. Ő egyébként a kormány kulturális minisztere is, erről a posztjáról azonban nem távozik, adta közre a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Madaric egyébként nem hirtelen döntött, már a múlt héten benyújtotta a lemondását Ficónak, de az információ - amelyről már néhány hete  találgat a szlovák sajtó - csak most vált hivatalossá.

A korábban a párt fő ideológusának számító Madaric már korábban is jelezte lemondási szándékát,  novemberben - miután a párt a vártnál gyengébben szerepelt a megyei választáson - már felajánlotta az alelnöki posztról való távozását Robert Ficonak. Lépését Madaric azzal indokolta: változtatásokra van szükség a kormánypárt vezetésében. Ő volt felelős egyébként a 2014-es államfőválasztási kampányért is, ahol Fico csúfos vereséget szenvedett.

Hirdetés
Mindeközben: a szlovákok is válaszoltak az Európai Bizottság kvótaperes ügyére. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?