Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó kiakadt: komplett kudarc, amit az EU csinál

2017. szeptember 13., 12:06

Kemény hangvételben nyilatkozott a Financial Timesnak a miniszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart az olaszországi buszbalesetről 2017. január 22-én.
Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

A külgazdasági és külügyminiszter az interjúban kijelentette, hogy Magyarország két éve pontosan ugyanazt mondja: a kötelező kvótarendszer veszélyes, betarthatatlan, és ellentmond a józan észnek.

Angela Merkel német kancellár előző nap egy német lapnak adott interjúban kijelentette: nem lehet elfogadni, hogy egy kormány azt mondja, őt nem érdekli az Európai Bíróság ítélete.

Hirdetés

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban azt mondta: a magyar kormány komolyan veszi Merkel nyilatkozatát és az Európai Bíróság által a kvótaperben hozott ítéletet egyaránt, de a bírósági végzés nem teremtett jogi kötelezettséget Magyarország számára. A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország helye az EU-ban van, és ezt senki nem kérdőjelezheti meg.

Az Európai Bíróság ítélete nyomán további jogi viták lesznek a kvótadöntés tartalmáról – mondta, hozzátéve, hogy a magyar kormány szerint a kvótarendszer teljesítési rátája eddig 25 százalékos, így igazságtalan Magyarországot hibáztatni a siker elmaradásáért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

A nemzetközi autógyártók dollármilliárdokat öntenek az elektromos autók fejlesztésébe. A változás szelét leginkább Kína erősíti, aki jelentős változást szeretne látni a károsanyag-kibocsátás terén. A legnagyobbak máris fejest ugrottak, kérdés azonban, utoléri a kereslet a túlfűtött kínálatot?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)