Hirdetés
Hirdetés

Tárgyalóasztalhoz ül az elnök – mégis megenyhül Trump?

2017. szeptember 24., 10:16

Hosszú huzavona után megint elővették a NAFTA megtárgyalását.

Donald Trump
Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds
Donald Trump Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds

Ahogy arról korábban írtunk, sehogy sem sikerül érdemben megállapodást kötnie Mexikónak, Kanadának és az Egyesült Államoknak az észak-amerikai szabadkereskedelmi megállapodás (NAFTA) részleteit illetően. Sokszor ugyanis hol az egyik, hol a másik fél áll fel az asztaltól, vagy épp Trump húzza az egészet keresztül. Most ismét asztalhoz ült a három fél, a Reuters szerint azonban sietni kell a megállapodással, ha még idén életbe akarják léptetni.

A Trump kormány áttekintette a javaslatokat, ez a harmadik megbeszélés a tervezett hétből. Az egyik kulcskérdés az autóipart érinti, az Egyesült Államok ugyanis szigorítani szeretné az importált autókra vonatkozó szabályozást, emellett előírnák, hogy az autóalkatrészekből mennyit kell gyártani az államokban ahhoz, hogy a gyártó adókedvezményt kapjon. Trump továbbra is úgy látja, hogy a NAFTA az államok ellen van, Mexikóban ugyanis sokkal olcsóbb gyártani (az olcsó munkaerő miatt is), ez viszont versenyhátrányba helyezi az amerikai gyárakat az államokon belül.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)