Hirdetés
Hirdetés

Tíz év után jött a nagy fordulat – miért kapkodnak ennyire a britek?

2017. november 02., 13:46

Lépett a brit jegybank, az elemzők nem elégedettek.

Fotó: Wikimedia Commons / Katie Chan
Fotó: Wikimedia Commons / Katie Chan

Emelte alapkamatát a Bank of England. A brit jegybank monetáris tanácsa a csütörtöki bejelentés szerint 0,25 százalékponttal 0,50 százalékra növelte az irányadó rátát. A Bank of England legutóbb több mint egy évtizede, 2007 júliusában hajtott végre kamatemelést.

A brit jegybank 7-2 arányban emelte meg az alapkamatot, a döntés ellen szavazó Jon Cunliffe és Dave Ramsden azzal, a közgazdászok körében egyébként igen népszerű nézettel indokolt, hogy a bérnövekedés messze nem elég erős a kamatemelés igazoláshoz.

Hirdetés

De az alapkamatról döntő MPC többi tagja, köztük Mark Carney kormányzó szerint is elérkezett a monetáris politika szigorítására az idő. A BoE közleménye szerint a tanács tagjai egyetértenek abban, hogy az esetleges jövőbeli kamatemelések fokozatosan történnek majd.

A Reuters által megkérdezett elemzők többsége egyébként számított a kamatemelésre, de közel háromnegyedük szerint hibát követnek el és túl korán léptek a britek, ugyanis nagyon sok a bizonytalanság a Brexit körül.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriási élmény - másnak egy vagyonba kerül, te most ingyen megkaphatod

Óriási élmény - másnak egy vagyonba kerül, te most ingyen megkaphatod

A világ első számú operaházában a világ legjobb karmestere a legkiválóbb művészekkel viszi színpadra a lélegzetelállító eposzt - ennyiből már tudhatjuk, hogy valami egészen rendkívüli dolog vár ránk január 22-én, amiből persze jó eséllyel szinte mind kimaradunk. Csakhogy ez utóbbi most nem igaz: a Bayerische Staatsoper A walkürjét most az is élőben láthatja, akinek éppen nincs 842 eurós belépőjegye.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)