Hirdetés
Hirdetés

Trump olyat mondott Észak-Koreának, amilyet még nem hallott a világ

2017. szeptember 23., 10:22

Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint egyre aggasztóbb az Egyesült Államok és Észak-Korea közti "szájkarate", amely új szintre lépett a héten.

EPA/KCNA / Justin Lane
EPA/KCNA / Justin Lane

Sose volt még ennyire durva

A szakértő az M1-en azt mondta, Észak-Koreától már megszokták ezt a hangnemet, de Donald Trump amerikai elnök ENSZ-ben elmondott beszédével új szintre lépett, soha nem fordult még elő, hogy amerikai elnök háborúra, atomháborúra utaló beszédet mondjon pont az ENSZ-ben, amelynek a béke fenntartása a feladata.

Emlékezetes: nemrég az amerikai elnök első ízben beszélt az ENSZ-ben - hevesen, szenvedélyesen. Azt mondt: ha sokáig fenyegetőzik a "rakétaember", ahogy Trump újabban Kim Dzsongunt nevezi, akkor elpusztítja őt egész országával együtt. Szavai megriasztották a világ vezetőit, pláne hogy előtte az ENSZ főtitkára a háborúk elkerüléséről beszélt. Kim Dzsongun élesen reagált a beszédében, és egy hidrogénbomba felrobbantásával fenyegetőzött.

Hirdetés

Csak a fenyegetés, semmi megoldási javaslat

Donald Trump beszéde azért is aggasztó, mert megoldást nem kínál, csak a háborús retorikát használja, az erre adott koreai válasz pedig egy Csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantásával való fenyegetés volt, ez egy rendkívül veszélyes folyamat - hívta fel a figyelmet Matura Tamás.

Megjegyezte, hiába jelentkezett közvetítőként António Guterres, az ENSZ főtitkára, mert nincs miről tárgyalni: az Egyesült Államok teljes atomleszerelést akar, Észak-Korea viszont életbiztosításként használja a fegyvereket.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)