Hirdetés
Hirdetés

Tudod, melyik országban van a legtöbb felhőkarcoló?

2017. december 25., 11:37

Elképesztő ütemben épülnek új felhőkarcolók a világon, a legtöbb azonban Kínában: a 100 legmagasabb épület közül 46 ott található.

Pár évtizede, ha magas épületekről, felhőkarcolókról volt szó, mindenkinek Manhattan sziluettje, esetleg Chicago belvárosa jutott az eszébe. A rendkívül magas épületek azonban azóta világszerte gombamód nőnek. Csak az elmúlt két évben 39 épület készült el, amely magasabb 300 méternél, ebből 5 túlszárnyalja a sokáig a rekordot tartó Empire State Building magasságát.

A legtöbb felhőkarcolót most már Kínában építik: 2012 óta az országban 38 épült, és jövőre újabb 16 készül el, így rövidesen a világ felhőkarcolóinak több mint fele ebben az országban lesz. Kínán kívül Dubaj tör még az ég felé: 13 olyan építkezés zajlik, amelynek eredménye 300 méternél magasabb épület lesz. A jelenlegi legmagasabb épület is itt található 828 méteres magasságával, de a címet rövidesen átveszi a Szaúd-Arábiában épülő, a tervek szerint az 1 kilométeres magasságot meghaladó Jeddah tower.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)