Hirdetés
Hirdetés

Új szelek fújnak: nagy lépést tett a jövő felé a legszigorúbb arab ország

2018. január 09., 08:21

Újabb lépést tett Szaúd-Arábia a mérsékelt világnézet felé.

Szaúd-Arábia történetében először nők is mehetnek labdarúgó mérkőzésre jövő pénteken – írja az Index. A nők Dzsidda kikötőváros stadionjában, a szaúdi első liga egyik meccsén vehetnek részt elsőként nézőként. A találkozón az al-Ahli és az al-Batin focicsapata mérkőzik egymással.

Januárban Rijádban és az ország keleti részén lévő Dammám városában a szaúdi első liga további két meccsét nézhetik meg nők is. Egyelőre azonban még biztosan nem mehetnek egyedül, kizárólag családjuk kíséretében. Fogadásukra egyelőre csak három futballstadion áll készen, amelyekben különleges családi szektorok is vannak.

Új korszak kezdődött

Szaúd-Arábiában nagyon más szelek fújnak azóta, hogy júniusban trónörökössé lett a 32 éves Mohamed bin Szalmán. Amellett, hogy hercegeket tartóztattak le, a nők most már vezethetnek autót, és a Vision 2030 program keretében a herceg egyre inkább más irányba terelné az olajból élő ország gazdaságát, így hamarosan turisták számára is sokkal elérhetőbb lehet Szaúd-Arábia.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új területen támadnak a hackerek: minden eddiginél több emberből lehet áldozat?

Új területen támadnak a hackerek: minden eddiginél több emberből lehet áldozat?

Az online játékok gyártása és üzemeltetése viszonylag rövid idő alatt rendkívül jövedelmező iparággá vált, olyannyira, hogy több online regisztráció van, mint valaha. A Kaspersky Lab legfrissebb kutatása szerint az emberek 53 százaléka játszik rendszeresen, ugyanez az arány picit nő a fiatalabb korcsoportban, 25-34 évesek 64 százaléka, míg a 16-24 évesek 67 százaléka.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)