Hirdetés
Hirdetés

Újabb pofonokat oszt Trump: innen sem fogadnak be több embert

2017. szeptember 25., 09:27

Bővítették a listát, most már 8 országból nem lehet beutazni az Egyesült Államokba.

Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)
Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)

Ahogy arról már korábban írtunk, sikerült keresztülvernie a beutazást tiltó rendeletét Trumpnak, emellett öt országgal szemben rendelt el tilalmat, mivel nem vették vissza az országból kiutasított állampolgárokat. A Reuters cikke szerint az utóbbi körét bővítette most ki az amerikai elnök, így mostantól Észak-Koreából, Venezuelából és Csádból sem lehet vízumot szerezni az államokba.

Az utóbbi három ország így felzárkózott Irán, Líbia, Szíria, Jemen és Szomália mögé a listán, Szudán esetében azonban elengedték a rendeletet. Ezzel valamelyest árnyalódott a kép, eddig ugyanis komoly támadások érték az elnököt, amiért kizárólag muszlim országokból tiltott ki embereket. A lépés Trump egyik kampányígéretét váltja valóra, a beutazás szigorúbb felügyelete ugyanis segít „naggyá tenni Amerikát”, és követi az „America first” szemléletet. Észak-Korea listázása jó eséllyel egyike a korábban hozott számos szankciónak, amit a rakétakísérletek miatt hoztak. A konfliktus az utóbbi időben elmérgesedni látszik Amerika és a diktatúra között, erről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?