Hirdetés
Hirdetés

Újabb pofonokat oszt Trump: innen sem fogadnak be több embert

2017. szeptember 25., 09:27

Bővítették a listát, most már 8 országból nem lehet beutazni az Egyesült Államokba.

Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)
Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)

Ahogy arról már korábban írtunk, sikerült keresztülvernie a beutazást tiltó rendeletét Trumpnak, emellett öt országgal szemben rendelt el tilalmat, mivel nem vették vissza az országból kiutasított állampolgárokat. A Reuters cikke szerint az utóbbi körét bővítette most ki az amerikai elnök, így mostantól Észak-Koreából, Venezuelából és Csádból sem lehet vízumot szerezni az államokba.

Az utóbbi három ország így felzárkózott Irán, Líbia, Szíria, Jemen és Szomália mögé a listán, Szudán esetében azonban elengedték a rendeletet. Ezzel valamelyest árnyalódott a kép, eddig ugyanis komoly támadások érték az elnököt, amiért kizárólag muszlim országokból tiltott ki embereket. A lépés Trump egyik kampányígéretét váltja valóra, a beutazás szigorúbb felügyelete ugyanis segít „naggyá tenni Amerikát”, és követi az „America first” szemléletet. Észak-Korea listázása jó eséllyel egyike a korábban hozott számos szankciónak, amit a rakétakísérletek miatt hoztak. A konfliktus az utóbbi időben elmérgesedni látszik Amerika és a diktatúra között, erről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az egyes országok törvényhozóira, hogy valamit kezdjenek a kriptodevizákkal, miután tartósnak látszó világméretű jelenségről van szó, ami nem maradhat teljesen feketepiaci körülmények között. Az amerikai törvényhozók is végre lépnek, jobb későn, mint soha.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)