Hirdetés
Hirdetés

Váratlan fordulat: új embert szán Trump a Fed élére

2017. július 12., 08:21

Várhatóan nem hosszabbítják meg Janet Yellen szerződését.

Még el sem kezdődött a grillezés, Yellen máris pirosra sült, a Politico értesülése szerint ugyanis Donald Trump jó eséllyel nem hosszabbítja meg a jegybankelnök megbízatását a Fed élén. A négy évre szóló szerződés egyébként is jövő év elején jár le, így hamarosan amúgy is esedékes lenne a vezetőváltás. Yellen pályafutásával az első, női jegybankelnöki időszak is véget ér Amerikában.

A források szerint Donald Trump a Fed élére Gary Cohnt állítaná, aki jelenleg a nemzeti gazdasági tanács elnöke, és Trump már csak arra vár, hogy Cohn elfogadja a felkérést. Az általa vezetett fórumnak az a feladata, hogy segítse előkészíteni az amerikai elnök gazdasági döntéseit. Gary Cohn a múlt év vége óta vezeti a nemzeti gazdasági tanácsot, előtte a Goldman Sachs bankcsoport elnöke volt.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)