A rosszul szigetelő ablak sokat ront a ház értékén

2011. október 03., 12:41

2012-től a lakások kizárólag energetikai tanúsítvánnyal értékesíthetők, viszont a kedvezőtlen besorolás veszélybe sodorja a lakás eladhatóságát és kiadhatóságát.A kulcs a megfelelő hőszigetelésben rejlik (x)

2012-től a lakások kizárólag energetikai tanúsítvánnyal értékesíthetők, viszont a kedvezőtlen besorolás veszélybe sodorja a lakás eladhatóságát és kiadhatóságát.A kulcs a megfelelő hőszigetelésben rejlik.

Az energetikai tanúsítvány a lakás energiafelhasználási értékelése, aminek meghatározó tényezője az ablakaink minősége. A fűtési energia 25-30%-át az ablakokon keresztül veszítjük el, így a rossz hőszigetelő és alacsony energiahatékonyságú ablakok akár milliókkal csökkentik lakásunk értékét, nem is beszélve az egekbe szökő gázszámlákról.

Az Internorm Európa piacvezető ablakgyártója 80 év innovációjának eredményeképpen megalkotta a pozitív energiamérlegű ablakot, amely 3 rétegű üveg és a kiemelkedő hőszigetelésű ablakkeret egységeként kevesebb energiát enged ki, mint amennyi a különleges SOLAR+ rétegnek köszönhetően a nap sugárzását kihasználva lakásukba érkezik. Az Internorm ablakkal felszerelt házak rendre magasabb energetikai besorolást érnek el, így a befektetés hamar megtérül. A piacon egyedülálló Uw=0,63 W/m2K érték még a passzívházaknál nemzetközileg megengedett legmagasabb értéknél (Uw=8 W/m2K) is sokkal jobb. Nem véletlen, hogy a Magyarországon elkészült első három passzívház is Internorm ablakkal épült. A vállalatnak jelenleg 9 passzívház tanúsítvánnyal (PHI) rendelkező terméke van.

A kitűnő hőszigetelés azonban még nem minden. A napenergia egyre nagyobb szerepet játszik mindennapjainkban, amit az ablakgyártók is igyekeznek kihasználni. A jó szigetelő 3 rétegű ablak viszont kevesebb fényt és energiát enged be a lakásba. Az Internorm ezért megalkotta a SOLAR+ réteget, amely szinte mágnesként vonzza be a napfényt, és a g=0,61%-os energiaátbocsátási tényezővel, ideális fekvés esetén napenergia nyeresége mintegy 20%-kal magasabb lehet a hagyományos rendszerekhez képest, azon túl, hogy otthonunk barátságos és napfényes lesz.

A hatékonyságon mellett az ablak presztízsértéke is jelentős tényezőnek számít, amire az Internorm nagy hangsúly fektet. Sokan már az ablakok látványába beleszeretnek. A magas kényelmi és esztétikai színvonal harmonikus szépséggel párosul az Internorm alumínium borítással bevont termékeinél is, amely számtalan színben, vagy fa mintázattal is kapható. A rendkívül tartós alumínium jelentősen meghosszabbítja ablakaink élettartamát, nem színeződik, nem repedezik, és festést sem igényel.

A kitűnő hőszigetelést, az egyedülálló energiatakarékosságot és az egyedi szépséget az Internorm most ajándékba adja a műanyag ablakokhoz, így a 2 rétegű alapkivitel áráért most 3 rétegű SOLAR+ üvegű ablakot választhat, sőt még az alumíniumborítás is grátisz egészen november 30-ig!

Ha a fa/alumínium ablakainkba szeret bele, és azt választja, az ablakok mellé a prémium minőségű bejárati ajtót akár féláron vagy ajándékba adjuk Önnek.

Kisebb gázszámla, napfényesebb otthon - biztos befektetés!  Internorm – A jövőm ablaka.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

A technológiai forradalom korában pár év alatt akkorát fordulhat a világ, amely korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna. Tényleg meszeltek az érintőképernyőknek? Milyen nagy újítások jöhetnek a belátható jövőben? Legújabb videónkból ez is kiderül.