Még nem késő utalni az iskolakezdési támogatást

2011. október 03., 06:11

Míg az utalvány formájában adott juttatást legfeljebb október 1-jéig lehetett kérni, a Multi-Pay kártyán még most is lehetséges aktiválni az iskolakezdési támogatást! (x)

A Multi-Pay cafeteria kártyán még most is lehetséges aktiválni az iskolakezdési támogatást ingyenesen. Míg az utalvány formájában adott juttatást legfeljebb október 1-jéig lehetett igényelni a kibocsátóktól – ráadásul ebben az esetben a munkáltatónak az utalvánnyal járó járulékos költségekkel is számolnia kellett –, a kártya esetében elég, ha a munkáltató a cafeteriakeret rendes havi átutalásakor jelzi, hogy melyik munkavállaló mekkora összegű iskolakezdési támogatásra jogosult.

Az egyéni számlán való jóváírást követően a szülők máris hozzáférnek a juttatáshoz, amelyből tankönyveket, tanszereket, illetve ruhát vásárolhatnak gyermekük számára a Multi-Pay kártyát elfogadó üzletekben október 31-ig. 2011-ben gyermekenként a minimálbér 30%-áig, azaz 23 400 Ft értékig adható 19,04%-os adó megfizetése mellett az iskolakezdési támogatás, amely a tanév első napját követő hatvan napig használható fel, azaz október 31-ig. Miután a gyermek beiskolázását segítő juttatásra évente egy alkalommal mindkét szülő jogosult, egy tanköteles (a törvény 20 évnél húzza meg a határt) gyermek iskolakezdését a munkaadók összesen akár 46 800 forinttal is támogathatják.

A kártyával a hipermarketekben, a papírírószer üzletekben, a tankönyvboltokban, vagy a ruházati üzletekben vásárolhatunk az iskolakezdéshez szükséges cikkeket a keret erejéig. A Multi-Pay elfogadóhelyekről a www.multi-pay.hu oldalon lehet tájékozódni. A kártyával – a piacon egyedülálló módon – akkor is lehet fizetni, ha az adott boltban nincs POS terminál, de van internet hozzáférés. A Multi-Pay kifejlesztette a virtuális POS terminált, amely segítségével a kártya mögött álló számlák interneten keresztül megterhelhetők.

Multi-Pay kártyával az ilyenkor a tankönyvboltokban kígyózó sorokat is elkerülhetjük, ha a hiányzó könyveket, munkafüzeteket otthonról, a számítógép mögött ülve vásároljuk meg az iskolakezdési támogatás terhére. A Tankönyv-ker Bt. webáruházában például kényelmesen beszerezhetjük az általános vagy középiskolai tankönyveket, szakkönyveket. A fizetési mód kiválasztásánál a Multi-Pay kártyát megjelölő vásárlókat a rendszer átvezeti a Multi-Pay Zrt. biztonságos felületére, ahol a kártyabirtokos a megfelelő azonosítást követően fizet.

(x)
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Robbanás előtt a lakáspiac – ez fog komoly felfordulást okozni?

Robbanás előtt a lakáspiac – ez fog komoly felfordulást okozni?

Egy friss elemzés szerint a lakossági megtakarítások bővülése, az alacsony hozamkörnyezet miatt jelentős összeg köthet ki a lakáspiacon. A lakáskiadás vonzó hozamokkal kecsegtet, de a megtakarítások mellett a legolcsóbb törlesztést garantáló lakáshitelek is élénkíthetik a lakáspiacot. Az albérletárakat pedig valamelyest mérsékelheti a kínálat bővülése, ami egyben stabilizálhatja is a piacot.