Összeomlás gyerekfejjel:tőzsdei gyakorlat élesben

2011. augusztus 09., 15:42

A KEBA-verseny győztesei szakmai gyakorlatuk első napján közvetlen közelről figyelhették meg a tőzsdeválságot

A KEBA és az Equilor által szervezett négy hónapos verseny győzteseit az első szakmai gyakorlati napon nem akármilyen pezsgés fogadta

Hétfőn kezdték meg szakmai gyakorlatukat a Közép-európai Brókerképző Alapítvány és az Equilor Befektetési Zrt. által szervezett közel négy hónapos verseny győztesei. A már hagyománynak számító értékpapírpiaci tematikájú versenyre több, mint 300, többnyire háromfős csapat nevezett az ország minden tájáról. A versenyen középiskolások vehettek részt.

A verseny győztesei az Equilor által felajánlott szakmai gyakorlat és a 100 órás tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyam mellett számos értékes tárgynyereményt (például okostelefont), újságelőfizetést, szakkönyvet kaptak.
Az Equilor által felajánlott egyhetes szakmai gyakorlatra az augusztus 8-i héten kerül sor.

A diákok az első napokban megismerhetik a pénz- és tőkepiacok működését, hátterét, míg a hét második felében közvetlen közelről figyelhetik a piacok mozgását, a brókerek, az elemzők, a vagyonkezelők munkáját, és betekinthetnek a befektetési szolgáltató működésébe.

A diákokat az első gyakorlati napon nem akármilyen pezsgés fogadta: a pénz- és tőkepiacok az Egyesült Államok pénteki leminősítése után szinte összeomlottak. A gyakorlaton résztvevők így azonnal megtapasztalhatták, hogy cseppet sem unalmas egy befektetési szolgáltatónál dolgozni.  A szakmai gyakorlat első napjáról videós beszámoló is készült, amelyből kiderül az is, hogy mit gondolnak a tanulók a gazdasági válságról.

Privátbankár

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?

A technológiai forradalom korában pár év alatt akkorát fordulhat a világ, amely korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna. Tényleg meszeltek az érintőképernyőknek? Milyen nagy újítások jöhetnek a belátható jövőben? Legújabb videónkból ez is kiderül.