2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Megjelent az orgoványi takarék OBA-kifizetéseiről szóló tájékoztató. A védett betéteken felül is várható kárpótlás - ennek részletei még nem ismertek.

Megjelent az Országos Betétbiztosítási Alap hirdetménye az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.” betéteseinek kártalanításáról. Ebben pontosították, hogy péntektől számítva 20 napon belül minden betétest legfeljebb 100.000 eurónak megfelelő 30.835.000 forintösszegig fizetik ki. (Az átváltás a 2014. július 25-i MNB devizaárfolyamon történik.) Az OBA a tőke- és – a kártalanítás megkezdésének napjáig számított – kamatkövetelést összeadja, és azt fizeti ki.

Automatikus lesz a kártalanítás

A kártalanítási igényt nem kell bejelenteni. A kifizetés alapját a Takarékszövetkezet nyilvántartásában lévő személyes adatok (név, lakcím stb.), valamint a betét(ek)re vonatkozó adatok jelentik. Az OBA a kártalanítás összegéről részletes kifizetési elszámolást készít, melyet tértivevényes levélben küld meg a takarékszövetkezetnél megtalálható ügyfélcímre. Azon ügyfelek, akiknek lakcíme megváltozott viszont kénytelenek a takarékszövetkezet fiókjaiban megjelenni.

Ahogy azt korábban írtuk, a magánszemélyek esetében 100 ezer forintig készpénzben a postások viszik ki az összeget, 2,5 millió forintig a postahivatalokban lehet felvenni az összeget. Magánszemélyek 2,5 milliót meghaladó követeléséről, illetve vállalkozói betétekről az OBA által kijelölt takarékszövetkezeti fiókban lehet rendelkezni.

Az OBA-védelem felett is lesz megtérülés

A tegnapi napon a Privátbankár.hu-t a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének képviselői arról értesítették, hogy - korábbi információinknak megfelelően - az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél a korábbi szövetkezeti csődöknél némileg magasabb a likvid eszközök aránya. Ennek következtében azon betét-részekre is lesz némi kompenzáció, ami az OBA-törvény értelmében nem védett. (Ilyen lehet a 100 ezer euró feletti betét, illetve a betétbiztosítás által nem védett megtakarításban őrzött pénz.) Ezen betétrészek kifizetése ugyanakkor külön úton zajlik majd - itt feltétlenül szükséges lesz a személyes megjelenés. Tegnap az SZHISZ-nél azt ígérték, hogy az OBA-közlemény ebben is ad majd támpontokat, nos a közleményben erre vonatkozó információk nincsneke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG