3p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

A magyar bankrendszer legkomolyabb múltú és hagyományú szereplőjének a kisujjában van minden, ami a nemzetközi fizetési forgalommal vagy a külkereskedelemmel kapcsolatos.

„A magyar külkereskedelem finanszírozásával kapcsolatos bankműveletek; hitel- és garanciaműveletek lebonyolítása” – ezek állnak az 1950. október 16-án „született” Magyar Külkereskedelmi Bank „anyakönyvi kivonatának” elején. Alapfeladatain túlmenően, az egykori Külkerbank a teljes keleti blokkban úttörőnek számított a nem szocialista kooperációs megállapodások – ma már inkább vegyesvállalatok névvel illetnénk ezeket… – bonyolításában: legendaszámba megy, hogy a Coca Colát vagy a Pepsit éppúgy az MKB – még leánykori nevén – „hozta be” a magyar piacra, mint a Levi Strausst. A bank a hazai vállalatok külföldi próbálkozásainak egyengetésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett, elsősorban a nem baráti területeken. Immár MKB Bank néven és univerzális bankcsoportként domináns tagja a hazai pénzügyi közvetítői szférának, ám a név kötelez: a valamikori Külkerbank ma is megkerülhetetlen azokban a bankügyekben, amelyek a nemzetközi fizetési forgalommal, elsősorban a külkereskedelemmel függnek össze.

Nem véletlen, hogy a magyar áruk és szolgáltatások exportjára jelenleg is igen kedvező, a piaci kamatnál alacsonyabb kamatozású konstrukciók vehetők igénybe az MKB Bankban: mindazok a kiviteli tevékenységet végző vagy exportőrcég közvetlen beszállítójaként működő közép- és nagyvállalatok, amelyek legalább egy éves ilyen irányú múltat képesek felmutatni, részesei lehetnek az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramnak. Ennek keretein belül az MKB kedvezményes kamatozású, euróban vagy dollárban igénybe vehető finanszírozást biztosít a cégek üzleti céljainak megvalósításához. A konstrukciók közös jellemzője, hogy a futamidő alatt a kamat rögzített, az állami támogatásnak köszönhetően pedig kisebb a piacon elérhetőnél.

Legyen szó akár rövid lejáratú, akár középtávú forgóeszköz finanszírozásról, esetleg kapacitásbővítést vagy korszerűsítést célzó beruházásról, a hitelprogramból minden elképzeléshez társítható a legmegfelelőbb finanszírozási konstrukció. Amennyiben pedig a megfelelő biztosíték megléte okozna zavart, az – ugyancsak az EXIM jóvoltából hozzáférhető – exportfinanszírozási hitelfedezeti garancia kedvező feltételekkel állítható be a hitelek részleges biztosítékául.

A részletes feltételekről további információk férhetők hozzá az MKB Bank honlapján (www.mkb.hu), valamint országos fiókhálózatának bármelyik egységében. További információkért fordulhat a tamogatott.hitelek@mkb.hu e-mail címhez is.


Címkék: Pénzügyi szektor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Hol tart a készpénz és a bankkártyák magyarországi versengése?
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 08:58
Minden harmadik bankkártyás ügyfél mobillal fizet, a kártyás vásárlások értéke pedig már a duplája a készpénzfelvételekének. A hazai kibocsátású bankkártyák száma meghaladta a tízmilliót, miközben egyre kisebb a hitelkártyák aránya.
Pénzügyi szektor Megrohamozták az ATM-eket, be kellett fagyasztani a számlákat egy hiba miatt Etiópiában
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 07:15
Rengeteg pénzt utaltak át máshova a rendszerhibát kihasználó ügyfelek. 
Pénzügyi szektor MNB-bírságot kapott a nyakába az MFB
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 19:41
Szabálytalanságokat találtak.
Pénzügyi szektor Segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank 
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 14:37
Csaknem hatmilliárd forinttal.
Pénzügyi szektor Feladták a leckét Matolcsy Györgyéknek Frankfurtban
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 16:14
Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően ismét változatlanul hagyta a három irányadó eurókamat szintjét.
Pénzügyi szektor Milliós bírságot osztott ki az MNB egy befektetési szolgáltatóra
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:12
Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, mivel folyamatos felügyelése során megállapította: a társaság nem teljesítette maradéktalanul a korábbi vizsgálatában előírtakat.
Pénzügyi szektor Zöldebb alapokat kínál az MBH
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 13:01
Megújult az MBH-s választék. 
Pénzügyi szektor Kutatás érkezett, erre számítanak a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 12:51
Inkább csak hosszabb távon derűláótak a magyar nagyvállalatok. 
Pénzügyi szektor Az euró korán kelt, de minek? Nézzen csak rá a forint árára!
Privátbankár.hu | 2024. március 1. 07:30
A forint erősödni tudott a főbb devizákkal szemben a péntek reggeli bankközi kereskedésben - csütörtök estéhez képest.
Pénzügyi szektor Nagy sikerről számolt be az Erste Group
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 11:35
Az Erste Csoport tavalyi működési eredménye 38 százalékkal, nettó nyeresége 37,8 százalékkal múlja felül a 2022-est.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG