4p
Szolgáltatópartnert cserélt a Sziget: az idei fesztiválon már a Cardnet biztosítja a rendezvény készpénzmentességét. Ami fontos: a fel nem használt összegeket érdemes távozáskor azonnal újra forintra váltani.

Új pénzügyi elszámolópartnerrel fut neki a Sziget Szervezőiroda a ma kezdődő Sziget fesztiválnak.A három éve lényegében készpénzmentessé tett, 400 ezer látogatóval számoló eseményen a korábbi partner Metapay helyett a Cardnet Zrt. által kibocsátott Festipay és MasterCard PayPass kártyákkal lehet majd fizetni.

Lejárt a korábbi szerződésünk és az új pályázaton nem mi nyertünk - mondja Lévai Gábor, a Metapay ügyvezető igazgatója. A szakember szerint a tulajdonosaikkal történő egyetértésben olyan ajánlatot tettek, amely a hírnéven felül már azért megtérülést is hoz az elmúlt években a fesztiválok fizetőképességét biztosító know-how kidolgozásában világszinten is számos úttörő megoldást alkalmazó társaságnak. Nem mi nyertünk - mondja Lévai, aki szerint ugyanakkor nem szakadtak el teljesen a Sziget Szervezőiroda által menedzselt eseményektől, hiszen az augusztus 20-23 között Zamárdiban megrendezendő STRAND Fesztiválon ők lesznek a fizetési partnerek.

A meglévő infrastruktúrát - több, mint ezer POS-termináljuk van - és rendszereiket ugyanakkor számos, a Szigetnél ugyan kisebb léptékű fesztiválon hasznosítani tudják. Számos gasztro- bor- sörfesztivál fizetési megoldásait biztosítják itthon és egyre nagyobb számban külföldön is - mondta el Lévai Gábor.

A mostani Szigeten több mint 900 kereskedői terminál lesz forgalomba állítva, a Festipay kártyákat pedig 100 terminálon lehet majd feltölteni - ez már Márki László, a Cardnet Zrt. vezérigazgatója nyilatkozta a Privátbankárnak. A terminálokat a a Cardnet Zrt. biztosítja a kereskedőknek. Természetesen ugyanaz a terminál lesz képes kiszolgálni a csak a Szigeten "érvényes" Fesztipay kártyákat és az általános bankkártyaként szolgáló MasterCard PayPass plasztikokat is - az elfogadóbank nem változott, az híreink szerint továbbra is az OTP. Ráadásul a Sziget "újdonsága" a  Sziget Fesztivál Fizető órával is lehet egyérintéses/érintésmentes/contactless tranzakciót indítani.

Hogy működik?

A FesztiPay kártyák készpénzes feltöltése nem jár semmilyen extra költséggel. Ugyanakkor a bankkártyás feltöltés esetén az ügyfélnek a Sziget döntése szerint 100 forintos kényelmi díjat kell fizetnie. (A tranzakciók során ez vásárlásnak minősül, amely után a Szigetnek fizetnie kell díjat az elfogadó bank felé, amelyben benne van a tranzakciós illeték "forrásául" szolgáló kibocsátói jutalék - interchange díj - a kártyatársasági díj és persze az elfogadói díj. Ezzel együtt ez a megoldás egyfajta áthárítása ezen a költség egy részének a kártyahasználókra - mint például a fapados légicégeknél, igaz ott sokkal durvább díjak vannak.) Fontos tudni, hogy feltölteni minden típusú bankkártyával lehet a Feszipay kártyákat, azaz nem csak MasterCard kártyákat fogadnak el.

Márki László szerint a Sziget rendelkezett a Feszipay kártyákon fel nem használt összegekről is: ezeket a Sziget zárásának utolsó napján augusztus 18-án 12:00 óráig lehet visszaváltani.

A Cardnet Zrt vezérigazgatója elmondta, kissé könnyebb dolguk van, hiszen tapasztalatuk az, hogy a Szigeten megjelenő kereskedők nagy része már találkozott ezzel a típusú kártyás fizetési rendszerrel, jók a visszajelzések, átlátható a rendszer. Akiknek ez még újdonság azoknak természetesen a kollégáik segítenek.

Arra a kérdésre, hogy a kereskedői forgalom nyomon követése során a korábban a Sziget ragaszkodott a napi elszámoláshoz, a szakember úgy nyilatkozott, hogy az elszámolás a Sziget hatásköre. A Cardnet központi rendszerében történik az adatok tárolása, melyet bármikor, naponta akár többször is le tudnak kérni naprakészen, azaz ezt a Sziget igényeihez alakítják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Az OTP Bank húsvéti ajándékot kapott
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 16:35
Változatlan stabil kilátással megerősítette az OTP-bankok besorolásait a Moody's.
Pénzügyi szektor Már biztos, az MBH Bank a Fundamenta többségi tulajdonosa
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 14:48
A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos  tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává.
Pénzügyi szektor Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 11:49
Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás: 190 ezer gyermek 1,8 milliárd forint támogatást kapott - jelentette be keddi Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.
Pénzügyi szektor Hol tart a készpénz és a bankkártyák magyarországi versengése?
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 08:58
Minden harmadik bankkártyás ügyfél mobillal fizet, a kártyás vásárlások értéke pedig már a duplája a készpénzfelvételekének. A hazai kibocsátású bankkártyák száma meghaladta a tízmilliót, miközben egyre kisebb a hitelkártyák aránya.
Pénzügyi szektor Megrohamozták az ATM-eket, be kellett fagyasztani a számlákat egy hiba miatt Etiópiában
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 07:15
Rengeteg pénzt utaltak át máshova a rendszerhibát kihasználó ügyfelek. 
Pénzügyi szektor MNB-bírságot kapott a nyakába az MFB
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 19:41
Szabálytalanságokat találtak.
Pénzügyi szektor Segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank 
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 14:37
Csaknem hatmilliárd forinttal.
Pénzügyi szektor Feladták a leckét Matolcsy Györgyéknek Frankfurtban
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 16:14
Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően ismét változatlanul hagyta a három irányadó eurókamat szintjét.
Pénzügyi szektor Milliós bírságot osztott ki az MNB egy befektetési szolgáltatóra
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:12
Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, mivel folyamatos felügyelése során megállapította: a társaság nem teljesítette maradéktalanul a korábbi vizsgálatában előírtakat.
Pénzügyi szektor Zöldebb alapokat kínál az MBH
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 13:01
Megújult az MBH-s választék. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG