3p
Az elmúlt napokban több banknál és biztosítónál változott meg a topmenedzsment összetétele. Vezetőt cserélt a Commerzbank és a MetLife Biztosító, míg a piacvezető Allianztól a nem életágért felelős vezérigazgató-helyettes távozott - értesült a Privátbankár.hu.

Meglehetősen felbolydult a hazai pénzügyi piac az elmúlt hetekben, több hazai vállalat élén is változás következett be.

Commerzbank: Kozma András

A Privátbankár.hu információi szerint távozott a Commerzbank éléről Kozma András, elnök-vezérigazgató. A hírek szerint a német anyacég átalakítása nyomán kerül sor a váltásra, amelynek során egy Frankfurtból érkező szakember váltja majd a vezetőt.

Kozma András, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója Matolcsy György MNB-elnökkel fog kezet egy egyeztetésen 2013 áprilisában. MTI Fotó: Beliczay László

Az intézkedés központi döntés, több régiós Commerzbank-leányvállalatnál is hasonló lépések történtek, a tulajdonos elégedett volt a magyar leánybank teljesítményével. Amíg ugyanakkor az ezt engedélyező felügyeleti határozat nem születik meg, addig az igazgatóságon belül a bank honlapja szerint Fülöpné Bogdán Krisztina gyakorolja az elnöki jogköröket.

Metlife: Bartók János

Bartók János

Híreink szerint a napokban ugyancsak elhagyta a Metlife Biztosító Zrt.-t Bartók János, aki sikerrel hajtotta végre a korábbi Aviva Életbiztosító átalakulását és összeolvadását a Magyarországon jóval szerényebb mérettel bíró Ahico Biztosítóval.

Híreink szerint az amerikai cég a magyar leányvállalat irányításával Zolnay Juditot, a társaság eddigi vezérigazgató-helyettesét bízta meg. Zolnay a megbízással párhuzamosan a Magyar Biztosítók Szövetségének is elnökségi tagja lett, mivel a megbízás ugyan személyeknek szól, ám utána az adott biztosító első számú vezetőjévé a mandátum.

Allianz: Horváth Andrea

Hotrváth Andrea

Nem tagja már a piacvezető biztosító, az Allianz Hungária Biztosító menedzsmentjének Horváth Andrea sem, aki a közelmúltig vezérigazgató-helyettesként irányította a társaság nem életbiztosítási üzletágát.

Horváth Andrea a jelenlegi vezérigazgató, Kisbenedek Péter hívására került az Allianzhoz az Aegontól átigazolva, ahol korábban hasonló posztot töltött be - a nem életbiztosítási területért felelős vezérigazgató-helyettes és igazgatósági tag volt.

A szakember a múlt héten már "civilben" moderálta a Napi Gazdaság által szervezett biztosítási konferenciát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Az OTP Bank húsvéti ajándékot kapott
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 16:35
Változatlan stabil kilátással megerősítette az OTP-bankok besorolásait a Moody's.
Pénzügyi szektor Már biztos, az MBH Bank a Fundamenta többségi tulajdonosa
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 14:48
A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos  tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává.
Pénzügyi szektor Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 11:49
Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás: 190 ezer gyermek 1,8 milliárd forint támogatást kapott - jelentette be keddi Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.
Pénzügyi szektor Hol tart a készpénz és a bankkártyák magyarországi versengése?
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 08:58
Minden harmadik bankkártyás ügyfél mobillal fizet, a kártyás vásárlások értéke pedig már a duplája a készpénzfelvételekének. A hazai kibocsátású bankkártyák száma meghaladta a tízmilliót, miközben egyre kisebb a hitelkártyák aránya.
Pénzügyi szektor Megrohamozták az ATM-eket, be kellett fagyasztani a számlákat egy hiba miatt Etiópiában
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 07:15
Rengeteg pénzt utaltak át máshova a rendszerhibát kihasználó ügyfelek. 
Pénzügyi szektor MNB-bírságot kapott a nyakába az MFB
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 19:41
Szabálytalanságokat találtak.
Pénzügyi szektor Segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank 
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 14:37
Csaknem hatmilliárd forinttal.
Pénzügyi szektor Feladták a leckét Matolcsy Györgyéknek Frankfurtban
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 16:14
Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően ismét változatlanul hagyta a három irányadó eurókamat szintjét.
Pénzügyi szektor Milliós bírságot osztott ki az MNB egy befektetési szolgáltatóra
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:12
Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, mivel folyamatos felügyelése során megállapította: a társaság nem teljesítette maradéktalanul a korábbi vizsgálatában előírtakat.
Pénzügyi szektor Zöldebb alapokat kínál az MBH
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 13:01
Megújult az MBH-s választék. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG