Hirdetés
Hirdetés

Csattanós pofon Londonnak – ők sem várják meg a Brexit végét

2017. július 31., 10:39

Nem várják meg a végkimenetelt, Amszterdamba költözik a legnagyobb japán bank központja.

A Financial Times cikke szerint a MUFG vezetése döntött úgy, hogy még a kilépési tárgyalások lezárulta előtt menti, ami menthető, és a befektetési banki tevékenységének új európai uniós központját London helyett Amszterdamban alakítja ki. A lap szerint a japán pénzintézeti csoport döntése rávilágít az éles versenyre, amely a kontinens pénzügyi központjai között folyik London pénzügyi szolgáltatói szerepének átvételéért, valamint arra is, hogy a világ legnagyobb bankjai úgy határoztak, nem várnak arra, hogy véget érjen a brit európai uniós tagság megszűnéséről szóló tárgyalásokat kísérő politikai bizonytalanság.

A Brexit ugyanis számos kérdést tartogat a bankoknak, például, hogy a bankok Londonban tevékenykedő érdekeltségei a brit EU-tagság megszűnése után is megtarthatják-e passporting-jogaikat, vagyis az európai piacokra szóló szolgáltatásnyújtási engedélyeiket. Az MUFG egyébként mintegy 2100 alkalmazottat foglalkoztat Londonban, az Amszterdamba költözés a munkahelyek jelentős részének Hollandiába telepítését is jelentené, bár a lap forrásai szerint egyelőre csak száz munkavállalóról lenne szó. A MUFG lehet amúgy az első olyan nagybank, akik Amszterdamot választják, a többi versenytárs Frankfurtba készül.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A németek tombolnak, az oroszok nevetnek a markukba - Trump titkos terve elbukott

A németek tombolnak, az oroszok nevetnek a markukba - Trump titkos terve elbukott

Németország egymagában szenvedi el az orosz-nyugati kereskedelem visszaesésének 40 százalékát, míg a befolyásosabb geopolitikai szereplők, így az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország jóval kevésbé érintettek. A Kreml mindeközben örül annak, hogy a szankciós rezsim belülről feszegeti és destabilizálja az EU-t.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?