Hirdetés
Hirdetés

Egy vagyont sikkasztottak el a takaréknál – lehet, a te pénzed is ők kezelték?

2017. szeptember 20., 11:19

Két nő 12 éven keresztül szegte meg a szabályokat, majdnem félmilliárd forint kárt okoztak.

A Dabasi Járási Ügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy Pest megyei takarékszövetkezet két vezető tisztségviselője ellen, akik 12 év alatt összesen több mint 400 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a pénzintézetnek. A két nőnek a pénzintézet gazdasági tevékenységének szakmai irányítását kellett volna ellátnia, a munkájukat azonban gyakran a szabályokkal szemben, a helyben kialakult gyakorlat alapján végezték.

Hosszú a bűnlajstrom

A vád szerint a két tisztségviselő 2001 februárjától 2013 júliusáig több ponton megszegte a vagyongazdálkodás szabályait. A pénzintézet egy közbenső cége útján éveken keresztül összesen mintegy 60 millió forintot fizettek egy informatikai szolgáltatást nyújtó cégnek anélkül, hogy ténylegesen igénybe vették volna a szolgáltatást. Volt olyan is, hogy a pénzintézet kintlévőségeinek rendezésére megbíztak egy céget, amelynek teljesítés nélkül több mint hétmillió forintot utaltak át.

Hirdetés

Ráadásul az egyik vádlott a takarékszövetkezet képviselőjeként a saját, társa és munkatársaik részére több életbiztosítási szerződést kötött. A másik vádlott pedig ellenjegyezte ezeket, hogy az összesen 170 millió forintot kitevő biztosítási díjat éveken keresztül minden esetben a takarékszövetkezet fizesse meg.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lehet, hogy uránbánya-részvényes és török banktulajdonos vagy, csak nem tudsz róla?

Lehet, hogy uránbánya-részvényes és török banktulajdonos vagy, csak nem tudsz róla?

Forintodból dollárt, török lírát, ezüstöt, búzát, uránbánya-részvényt, orosz, török bankot vesznek. Kakaót, olajat, amerikai részvényt, német államkötvényt shortolnak. Mozgalmas az OTP abszolút hozamú alapjainak élete a havi jelentéseik tanúsága szerint.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?