Hirdetés
Hirdetés

Ilyen béna pénzhamisítókat még nem láttunk – van, aki így is bedőlt

2018. január 18., 12:33

Otthon nyomtatták a bankjegyeket. A kocsmárosnak nem tűnt fel, hogy hamis.

Fotó forrása: police.hu
Fotó forrása: police.hu

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen - írja a police.hu.

A gyanúsítottak otthon készítettek készítették a hamis magyar bankjegyeket. A leutánzott hamis pénzzel a nő először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20 ezer forintos bankjegy nem valódi.

Hirdetés

Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről. A rendőrök a bejelentés után a feltételezett tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították.

Beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy több településen jártak, főként kisboltokban és kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel és volt, ahol sikerrel jártak. A nyomozók a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint összegű hamis pénzt foglaltak le. A bíróság elrendelte a pár előzetes letartóztatását.

Mit tegyünk, ha nem hamis, csak lejárt pénzt kaptunk?

Mint ahogy arról már korábban is írtunk, a Magyar Nemzeti Bank a forgalomból kivont pénzeket a kivonás napjától kezdve névértéken 20 évig még átváltja törvényes fizetőeszközökre. Ha nincs kedved bemenni a jegybank lakossági pénztárához, két opció is felmerülhet. Mely ez a két lehetőség? Cikkünk >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)