Hirdetés
Hirdetés

Jön a nagy összeborulás – eltűnhet az egyik nagybank a piacról?

2017. szeptember 21., 13:38

Visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot kapott a német Commerzbank.

Az olasz Unicredit jelezte érdeklődését a német kormánynak, hogy megvásárolnák a Commerzbankot. A Handelsblatt című német üzleti lap szerint egyelőre informális megbeszéléseket folytattak, és a felvásárlás középtávon, legkorábban 2019-ben jöhet szóba. A német államnak ugyanis 15 százalékos tulajdonrésze van a Commerzbankban, ezzel segítették túl a 2009-es válságon a pénzintézetet.

A német pénzügyminisztérium első lépésként azt vizsgálja, hogy mennyire komoly az olasz bank szándéka, de majd csak a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) foglalkozik részletesebben az üggyel. Korábban már jelezték, hogy a tulajdonrészt nem szándékoznak örökké megtartani. Az Unicredit piaci értéke 38 milliárd euró Commerzbanké 13,5 milliárd euró, ezzel a második legnagyobb német hitelintézet, a Deutsche Bank után.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az egyes országok törvényhozóira, hogy valamit kezdjenek a kriptodevizákkal, miután tartósnak látszó világméretű jelenségről van szó, ami nem maradhat teljesen feketepiaci körülmények között. Az amerikai törvényhozók is végre lépnek, jobb későn, mint soha.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)