Hirdetés
Hirdetés

Jön a nagy összeborulás – eltűnhet az egyik nagybank a piacról?

2017. szeptember 21., 13:38

Visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot kapott a német Commerzbank.

Az olasz Unicredit jelezte érdeklődését a német kormánynak, hogy megvásárolnák a Commerzbankot. A Handelsblatt című német üzleti lap szerint egyelőre informális megbeszéléseket folytattak, és a felvásárlás középtávon, legkorábban 2019-ben jöhet szóba. A német államnak ugyanis 15 százalékos tulajdonrésze van a Commerzbankban, ezzel segítették túl a 2009-es válságon a pénzintézetet.

A német pénzügyminisztérium első lépésként azt vizsgálja, hogy mennyire komoly az olasz bank szándéka, de majd csak a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) foglalkozik részletesebben az üggyel. Korábban már jelezték, hogy a tulajdonrészt nem szándékoznak örökké megtartani. Az Unicredit piaci értéke 38 milliárd euró Commerzbanké 13,5 milliárd euró, ezzel a második legnagyobb német hitelintézet, a Deutsche Bank után.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?