Hirdetés
Hirdetés

Megoldották az internetes ügyfélszolgálat és ügyfélazonosítás problémáját

Forradalmi újdonságnak számít, hogy július 20-tól már személyes megjelenés nélkül is nyitható bankszámla az MKB-nál. A szoftvert fejlesztő magyar cég nagy multik elől szerezte meg a megbízást, és sikeres külföldi terjeszkedésbe kezdett.

TechTeamer Kft. ügyvezető igazgatója
TechTeamer Kft. ügyvezető igazgatója

Immár egy hete online is igényelhetnek számlát az MKB Bank ügyfelei anélkül, hogy bemennének egy bankfiókba. Korábban erre nem volt lehetőség, hiszen a pénzmosás elleni jogszabályok előírták a személyes ügyfél-azonosítást minden bankszámla megnyitásánál. Az, hogy minderre lehetőség nyílt egy új technológiának köszönhető. Ennek a lényege, hogy az ügyfelek a bank internetes felületéről pár kattintással eljuthatnak az ügyintézőhöz, aki azonosítani is tudja a klienseket. Az ügyfélnek elegendő a számítógép vagy mobiltelefon kamerájába bemutatnia a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, az ott működő FaceKom szoftver pedig felismeri az igazolványokat, és beolvassa a rendszerbe az adatokat, amelyekkel meg lehet nyitni a számlát vagy lehetőség van egyéb szerződéseket kötni. A szerződést és egyéb tájékoztatókat az ügyfél emailben megkapja, és egy-két órán belül már hozzá is férhet a számlájához.

„Óriási előrelépés ez az ügyintézés és az internetes bankolás világában” – mondja Bodnár Zsigmond, a FaceKom szoftvert fejlesztő TechTeamer Kft. ügyvezető igazgatója. A szoftver ötlete mindössze 4 hónappal ezelőtt fogalmazódott meg, az MKB pedig másfél hónappal ezelőtt csapott le a megoldásra. Azóta sorra keresik a céget más pénzügyi és távközlési szolgáltatók is, köztük bankok, biztosítók és mobilcégek. Nem véletlen ez: a szolgáltatók sokat spórolnak azzal, ha nem kell fizikai kirendeltségeket, ügyfélszolgálatokat fenntartaniuk, mindezek mellett növelhetik értékesítésük hatékonyságát.

A statisztikákból kiderült, hogy a szoftver segítségével az ügyfelek mindössze tíz perc alatt képesek új szerződést kötni, és az első napokban háromszor több ügyfél nyitott bankszámlát, mint egy fizikai fiókban.

Az MKB tenderén a TechTeamer rugalmasságának, megbízható szoftverének és a gyors telepítésének köszönhetően vihette el a megbízást, más, a piacon már ismert megoldásokkal szemben. A tender megnyerése után mindössze négy héttel már fel is állt a rendszer, és fogadta az ügyfeleket. Ebbe a rövid időbe nem csak az fért bele, hogy a szoftvert feltelepítsék, de a bankbiztonsági ellenőrzések is lezajlottak, és mindent rendben találtak. A FaceKom rendszere nem csak számlanyitásra jó, de ezen keresztül el lehet intézni az összes banki ügyfélszolgálaton vagy fiókban szokásos ügyet. Az operátorok teljes értékű telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltetnek a rendszeren keresztül: kezelni tudják a bejövő és kimenő hívásokat, a rögzített videók és események visszanézhetők és elemezhetők, az ügyfeleknek pedig lehetőségük nyílik értékelni az operátorok munkáját valamint a hívások minőségét. A FaceKom további előnye, hogy a már meglévő ügyfélszolgálati szoftvereket nem kell lecserélni, a TechTeamer könnyen integrálja a szoftvert az adott cég rendszereibe.

Ilyen szolgáltatásra persze nem csak a magyarországi, de a külföldi cégek is igényt tartanak, ezért a jövő a külföldi terjeszkedésé – mondja Bodnár Zsigmond. Jelenleg tárgyalásokat folytatnak 3 nagy európai bankkal, két tengerentúli biztosítóval, és szakmai befektetőkkel.

Az MKB elégedett

„Kiemelten fontos volt számunkra, hogy a jogszabályok hatályba lépésének első napjától biztosítsuk az online számlanyitást. Ez a lehetőség korábban nem tapasztalt gyorsaságot és rugalmasságot garantál új ügyfeleink számára. Az online számlanyitás előkészítését és elindítását három hónap alatt sikeresen megvalósítottuk. Azon dolgozunk, hogy az MKB Bank termékei és szolgáltatásai a legnagyobb elégedettséget és ügyfélélményt biztosítsák” – mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese.

További információk a TechTeamer honlapján >>

(x)

Címlapon

Az egyik ország kurdjai visszavonulnak, a másiké győzelmesen törnek előre

Az egyik ország kurdjai visszavonulnak, a másiké győzelmesen törnek előre

Míg az egy hónapja függetlenségi népszavazást tartó iraki kurdoknak úgy tűnik, ki kell üríteni és fel kell adni a 2014 óta szerzett területeket, a szíriai kurdok, szövetségben a szunnita arabokkal, elképesztő területeket szereztek vissza az Iszlám Állam gyorsan zsugorodó utolsó darabjából.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • október 16
  Fogyasztói árindex (év/év) - szeptember
  Netflix - 2017 Q3
  október 17
  KSH: Építőipar - augusztus
  MNB: Havi fizetési mérleg -- augusztus
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - október
  ZEW index - október
  Fogyasztói árindex (végleges) - szeptember
  Morgan Stanley - 2017 Q3
  Goldman Sachs - 2017 Q3
  IBM - 2017 Q3
  október 18
  Munkanélküli segélykérelmek számának változása - szeptember
  ILO munkanélküliségi ráta - augusztus
  Fed Bézs Könyv
  eBay - 2017 Q3
  American Express - 2017 Q3
  október 19
  KSH: Keresetek - január–augusztus
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről
  GDP (év/év) - 2017 Q3
  GDP (negyedév/negyedév) - 2017 Q3
  SAP - 2017 Q3
  Philadelphiai Fed index - október
  Friss és tartós munkanélküli-segélykérelmek alakulása
  PayPal - 2017 Q3
  Philip Morris International - 2017 Q3
  Verizon Communications - 2017 Q3
  október 20
  Daimler - 2017 Q3
  General Electric - 2017 Q3

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?