4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Új szakaszába lép a Kun-Mediátor-ügy, hétfőn áll ugyanis a törvényszék elé a volt cégvezető, D. Sándorné, közismert nevén Bróker Marcsi. Az csalássorozat évek óta mozgatja a közvéleményt, a csaló asszonyt csak idén sikerült megtalálni és elfogni. Ítéletre azonban nem számíthatunk hamar. Hogyan zajlott a Kun-Mediátor-ügy, és mit tudunk róla? Összefésültük a legfontosabb pillanatokat.
D. Sándorné, azaz "Bróker Marcsi" a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. Forrás: MTI/Mészáros János

A kezdet-kezdetén volt egy pénzügyi szolgáltatásokat kínáló cég Karcagon, ez volt a Kun-Mediátor Kft., amelyet a köztiszteletben álló és jó kapcsolatokkal rendelkező Dobrai Sándorné, azóta csak Bróker Marcsiként ismert karcagi asszony vezetett, és 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőségeket kínált. Az üzlet látszólag jól ment, a nő havi rendszerességgel kötött szerződéseket, amelyek alapján az ügyfelek pénzt utaltak vagy adtak át neki, ő pedig a Kun-Mediátor nevében vállalta, hogy azt havi 1-1,75 százalékos hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le.

A gyanúsan magas kamat tömegével vonzotta az embereket, és 2015-ig rengeteg pénzt hagytak letétben Marcsikánál. Végül április 15-én kirobbant a botrány: az emberek nem tudtak hozzáférni a lejárt betétjeikhez, ezért többen feljelentést tettek a Jász-Nagykun-Szolnoki rendőrségen. Ekkor jött a hidegzuhany: a vezető, Dobrai Sándorné, nyomtalanul eltűnt – húszmilliárd forinttal egyetemben.

Bróker Marcsi nyomában

A feljelentéseket követően az MNB is vizsgálatot indított, ahol igen hamar kiderült, hogy a köztiszteletben álló Kun-Mediátornak semmiféle engedélye nem volt pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani, és a cég összes fiókját bezáratták. Emellett a Nemzetgazdasági Minisztérium akkor azt közölte a Privátbankár.hu szerkesztőségével: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot, ez meg is történt.

Ezután hosszas keresés vette kezdetét, a nyomozásban Bróker Marcsi veje és lánya is közreműködött, miközben az áldozatok száma rohamosan emelkedett. A rendőrség felvette a nőt a körözési listájára, majd idővel nemzetközi körözést is kiadtak ellene. 2016. december hetedikén Polt Péter még arról beszélt, hogy a Kun-Mediátor ügyében idén tavasszal fejeződhet be a nyomozás, valamint, hogy eddig több mint 800 sértettet hallgattak ki tanúként, azonban gyanúsítottként senkit.

Azt akkor még ő sem sejthette, hogy ugyanezen a napon Belize hatóságai letartóztatták Dobrai Sándornét, miután egy helyi lakos feljelentést tett ellene. A nő egyébként szépen lebarnult és frizurát is változtatott addig, amíg a gyönyörű országban bujkált. Belize-ről még videót is készítettünk – itt mi is szívesen bujkáltunk volna:

Napokkal később, december 13-án már itthon került előzetes letartóztatásba, egy Lufthansa gép hozta haza a hosszú nyaralásból.

Hol tartunk most?

Az üzletszerűen elkövetett csalássorozattal, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, sikkasztással és más bűncselekményekkel megvádolt Bróker Marcsi ügyében havonta négy-öt alkalommal tartanak tárgyalást, az elsőfokú ítélet kihirdetése 2018 őszén várható. A következő mérföldkő hétfőn lesz, ekkor áll a Szolnoki Törvényszék elé egyedüli vádlottként. Az ügyben a vádirat 1700, a nyomozati anyag pedig mintegy 60 ezer oldalt tesz ki. A tárgyaláson 200 tanút hallgatnak ki, a bírónak pedig mintegy 600 vallomást kell majd felolvasnia.

A Kun-Mediátor-ügyben rengeteget írtunk, cikkeinket itt olvashatod a Privátbankár.hu-n. >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
Pénzügyi szektor Folytatódik a harc a bankok és a csalók között: figyelmeztetést küldött mindenkinek az MNB
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:24
Jelentősen csökkent az átutalásos kibercsalások száma és a károk összege a múlt év utolsó negyedévében, de a kártyás visszaéléseké tovább nőtt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG