Hirdetés
Hirdetés

Mérföldkő a Kun-Mediátor-ügyben: bíróság elé áll Bróker Marcsi

2017. november 05., 08:14

Új szakaszába lép a Kun-Mediátor-ügy, hétfőn áll ugyanis a törvényszék elé a volt cégvezető, D. Sándorné, közismert nevén Bróker Marcsi. Az csalássorozat évek óta mozgatja a közvéleményt, a csaló asszonyt csak idén sikerült megtalálni és elfogni. Ítéletre azonban nem számíthatunk hamar. Hogyan zajlott a Kun-Mediátor-ügy, és mit tudunk róla? Összefésültük a legfontosabb pillanatokat.

D. Sándorné, azaz
D. Sándorné, azaz "Bróker Marcsi" a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. Forrás: MTI/Mészáros János

A kezdet-kezdetén volt egy pénzügyi szolgáltatásokat kínáló cég Karcagon, ez volt a Kun-Mediátor Kft., amelyet a köztiszteletben álló és jó kapcsolatokkal rendelkező Dobrai Sándorné, azóta csak Bróker Marcsiként ismert karcagi asszony vezetett, és 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőségeket kínált. Az üzlet látszólag jól ment, a nő havi rendszerességgel kötött szerződéseket, amelyek alapján az ügyfelek pénzt utaltak vagy adtak át neki, ő pedig a Kun-Mediátor nevében vállalta, hogy azt havi 1-1,75 százalékos hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le.

A gyanúsan magas kamat tömegével vonzotta az embereket, és 2015-ig rengeteg pénzt hagytak letétben Marcsikánál. Végül április 15-én kirobbant a botrány: az emberek nem tudtak hozzáférni a lejárt betétjeikhez, ezért többen feljelentést tettek a Jász-Nagykun-Szolnoki rendőrségen. Ekkor jött a hidegzuhany: a vezető, Dobrai Sándorné, nyomtalanul eltűnt – húszmilliárd forinttal egyetemben.

Hirdetés

Bróker Marcsi nyomában

A feljelentéseket követően az MNB is vizsgálatot indított, ahol igen hamar kiderült, hogy a köztiszteletben álló Kun-Mediátornak semmiféle engedélye nem volt pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani, és a cég összes fiókját bezáratták. Emellett a Nemzetgazdasági Minisztérium akkor azt közölte a Privátbankár.hu szerkesztőségével: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot, ez meg is történt.

Ezután hosszas keresés vette kezdetét, a nyomozásban Bróker Marcsi veje és lánya is közreműködött, miközben az áldozatok száma rohamosan emelkedett. A rendőrség felvette a nőt a körözési listájára, majd idővel nemzetközi körözést is kiadtak ellene. 2016. december hetedikén Polt Péter még arról beszélt, hogy a Kun-Mediátor ügyében idén tavasszal fejeződhet be a nyomozás, valamint, hogy eddig több mint 800 sértettet hallgattak ki tanúként, azonban gyanúsítottként senkit.

Azt akkor még ő sem sejthette, hogy ugyanezen a napon Belize hatóságai letartóztatták Dobrai Sándornét, miután egy helyi lakos feljelentést tett ellene. A nő egyébként szépen lebarnult és frizurát is változtatott addig, amíg a gyönyörű országban bujkált. Belize-ről még videót is készítettünk – itt mi is szívesen bujkáltunk volna:

Napokkal később, december 13-án már itthon került előzetes letartóztatásba, egy Lufthansa gép hozta haza a hosszú nyaralásból.

Hol tartunk most?

Az üzletszerűen elkövetett csalássorozattal, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, sikkasztással és más bűncselekményekkel megvádolt Bróker Marcsi ügyében havonta négy-öt alkalommal tartanak tárgyalást, az elsőfokú ítélet kihirdetése 2018 őszén várható. A következő mérföldkő hétfőn lesz, ekkor áll a Szolnoki Törvényszék elé egyedüli vádlottként. Az ügyben a vádirat 1700, a nyomozati anyag pedig mintegy 60 ezer oldalt tesz ki. A tárgyaláson 200 tanút hallgatnak ki, a bírónak pedig mintegy 600 vallomást kell majd felolvasnia.

A Kun-Mediátor-ügyben rengeteget írtunk, cikkeinket itt olvashatod a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Valami készül: hirtelen durván elindulnak felfelé az ingatlanárak?

Valami készül: hirtelen durván elindulnak felfelé az ingatlanárak?

Belátható időn belül bezárul az M0-ás körgyűrű: a tervek szerint 2022-re megépülhet a Megyeri-híd budai hídfőjétől az M1-es autópályáig tartó pályaszakasz is. Hogyan hat az érintett települések ingatlanáraira a beruházás? Ma még óriási eltérések vannak a négyzetméterárakban: Telkiben 430 ezer forintos, míg a tőle alig 7 km-re fekvő Perbálon 160 ezres négyzetméter áron kapható ház.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • november 20
  Termelői árindex (év/év) - október
  Külkereskedelmi termékforgalom (import, export)
  november 21
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  NGM: Gyorstájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. január-októberig tartó helyzetéről
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció
  Chicagói Fed index (október)
  Hewlett-Packard 2017 Q4
  november 22
  KSH: Átlagos bruttó béremelések (év/év) - szeptember
  Fed jegyzőkönyv
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói Bizalmi Index - előzetes, november
  november 23
  KSH - Kiskereskedelmi forgalom, második becslés
  GDP Q3 (év/év, munkanaphatástól kiigazított)
  Thyssenkrupp 2017 Q4
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  {{uk}} GDP 2017 Q3 - előzetes
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  november 24
  IFO-index - november
  Feldolgozóipari beszerzési menedzser index - november
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?