Hirdetés
Hirdetés

Nézd meg a pénztárcád! Jövőre már fizethetsz ezzel a pénzzel

2017. december 22., 11:39
Cimkék
MNB
, bankjegy
, pénz
, papírpénz

Jön az új év, mennek a régi bankjegyek.

December 31-ig fizethetünk a régi 20 ezres bankjegyekkel, mert a Magyar Nemzeti Bank az év végén bevonja azokat a forgalomból – figyelmetet az MNB.

Mindez azt jelenti, hogy január 1-től már csak a – két évvel ezelőtt forgalomba hozott – korszerűbb 20 ezres forintos bankjegyekkel lehet fizetni.  Az új évben a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a bevont, régi húszezer forintosokat.

Hirdetés

Hol lehet beváltani a régi bankjegyet?

A bevonási határnapig be nem cserélt régi húszezer forintosok nem veszítik el értéküket. Ezek a bankjegyek minden bank- és postafiókban még három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig – azaz 2037. december 31-ig – válthatók át díjmentesen azonos címletű, törvényes fizetőeszközre.

A 10 ezres még marad

A régi 10 ezer forintosok bevonásáról még nem született döntés, így ezek a bankjegyek az újakkal együtt továbbra is korlátozás nélkül használhatók.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Az ujotthon.hu legfrissebb felmérése szerint Budapesten, a legtöbb új lakás, továbbra is a XI. és a XIII. kerületben épül Budapesten. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb beruházás szintén e két kerületben található, a XIII-ban 95, míg a XI-ben 55 új társasház épül. Az ezekben még eladásra váró lakások száma 10 ezer, ami a teljes új építésű állomány 60,9 százaléka.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)