Hirdetés
Hirdetés

Újabb országban terjeszkedik tovább az OTP

2017. augusztus 05., 08:31

Tovább gördül az NBG-vel kötött megállapodás, ezúttal Szerbiában kebeleztek be egy bankot.

A National Bank of Greece megállapodást írt alá az OTP banka Srbija-val, így a korábban az NBG tulajdonában lévő Vojvodjanska banka 100 százalékban az OTP tulajdonába került. A tranzakció magában foglalja a National Bank of Greece egyéb szerbiai érdekeltségeit is. A tranzakció eredményeként az OTP Bank Srbija a 7. legnagyobb szereplővé válik az országban, ezt közölte az OTP a Privátbankár.hu-val.

A Vojvodjanska banka és az NBG Leasing részvényeiért fizetendő vételár 125 millió euró. Az akvizíció eredményeképpen az OTP banka Srbija piaci részesedése 5,7 százalékra emelkedik majd. Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a banknak továbbra is stratégiai célja, hogy növeljék a piaci részesedésüket azokban az országokban, ahol jelen vannak. Legutóbb egyébként Horvátországban és Romániában bővítették a portfóliót. A mostani akvizíció várhatóan az idei év végéig zárul majd le.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A németek tombolnak, az oroszok nevetnek a markukba - Trump titkos terve elbukott

A németek tombolnak, az oroszok nevetnek a markukba - Trump titkos terve elbukott

Németország egymagában szenvedi el az orosz-nyugati kereskedelem visszaesésének 40 százalékát, míg a befolyásosabb geopolitikai szereplők, így az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország jóval kevésbé érintettek. A Kreml mindeközben örül annak, hogy a szankciós rezsim belülről feszegeti és destabilizálja az EU-t.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?