Hirdetés
Hirdetés

Újabb pénzintézet cserélt gazdát – lassan elfogy az FHB?

2017. december 30., 08:34

Az ingatlankezelő után most a Diófa Alapkezelőtől vált meg a bank.

A Posta 40 százalékos tulajdonos marad a bankban.
A Posta 40 százalékos tulajdonos marad a bankban.

Az FHB a Budapesti Értéktőzsdének eljuttatott közleménye szerint értékesítették a Diófa Alapkezelő Zrt. jegyzett tőkéjének 88,29 százalékát megtestesítő részvénycsomagját, a vásárló a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. volt. Mindezt egy nappal azután, hogy a jelzálogbank bejelentette, hogy a takarékszövetkezeti integráció tagja értékesítette ingatlanos és befektetési cégét a Takarékbanknak, az integráció központi bankjának.

Az FHB Jelzálogbank augusztusi jelentésében ismertette stratégiáját, ebben jelezték, hogy a tervek szerint 2018-tól tisztán jelzálogbanki funkciókkal működnek tovább, a jelzáloglevél-kibocsátásra és értékesítésre koncentrálnak, valamint az integráció és külső partnerek részére refinanszírozzák a jelzálog-hitelportfóliót. A mostani intézkedés ennek a tervnek a része.

Hirdetés

Nem rossz vétel

A Diófa Alapkezelő korábban többek között a Diófa Ingatlanalap kezelője volt, ezt a funkcióját az idén júliusban adta át a Konzum Befektetési Alapkezelőnek. A mintegy 200 millió forintos alaptőkéjű Diófa kisebbségi tulajdonosai a Status Capital Zrt. (5,1 százalék) és más kisbefektetők. A Diófa Alapkezelő által kezelt alapok és egyéb portfoliók összesített nettó eszközértéke a félév végén 460,8 milliárd forint volt. Az alapkezelő 200 millió forinttal gyarapította a bankcsoport nyereségét.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)