Hirdetés
Hirdetés

A mélybe hullott a forint, emelkedik az olajár, esik az arany

Fellegi Tamás, 2017. szeptember 18., 10:58

Halovány a forint, mondhatni harmatgyenge, nem úgy az angol font, amit szinte széttéptek. A tőzsdék vég nélkül emelkednek, Amerika új, kerek csúcson, Európa is hasít, a hazai börzét az OTP és a Richter húzza felfelé. Az olaj rég nem látott magasba került, az arany viszont nem keresett termék, hisz senki nem fél semmitől, határtalan a nyugalom és az öröm a piacokon.

Igen gyatrán teljesít a hazai valuta, amint a grafikonon is látszik, az utóbbi napokban szakadatlanul gyengül, egyre többet kell adni belőle az euróért, most már közel 310-et. Mindez úgy zajlik, hogy semelyik régiós deviza nem gyengül, miközben amúgy is a forint a legalulértékeltebb.

Euró/forint
Euró/forint

Elszállt viszont az angol font, ami logikus volt az alapján, hogy túl sokat esett és túl nagy lett a pesszimizmus. Immár 1,13 euró fölött jár, miközben nemrég 1,07 volt.

Hirdetés

Amerikában szakadatlan a tőzsdei emelkedés, az S&P 500 immár elérte a szép kerek 2500 pontos értéket. A mai európai kereskedést is a vevők túlsúlya jellemzi: a főbb indexek fél százalék körül emelkednek, a DAX 12 600 pont.

S&P 500
S&P 500

A BUX is fél százalékot emelkedik 38 540 pontig, leginkább a 6800 forintot közelítő Richter és a 10 400 forinton forgó OTP húzza.

Egyre drágább az olaj, immár a WTI is 50 dollár fölött van, a Brent pedig 55,80. Az arany közben erősen visszaesett, ami a nagy tőzsdei rali fényében érthető, hisz eltűnt mindenféle félelem a piacokról.

Arany
Arany
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?