Hirdetés
Hirdetés

Csendben veszi tudomásul a világ a halálos fenyegetést?

Gáspár András, 2017. szeptember 14., 11:30

A vártnál gyengébb kínai makroadatok mellett Kim Dzsongun újabb halálos fenyegetése sem okoz kitörő örömöt ma a tőzsdéken - Budapest viszont szépen hasít, főleg ha a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó papírokat nézzük. Nap közben a brit, délután az amerikai hírekre figyelhetünk, ezek hozhatnak némi felfordulást a forint életében is.

Ázsia elintézte a hangulatot - volt némi halálos fenyegetés is

Az ázsiai tőzsdék a vártnál gyengébb kínai makroadatok hatására többnyire gyengén teljesítettek csütörtökön. Európában ma nem várható fontosabb makroadat, a nyugati börzék kisebb mínuszban indították a napot: Frankfurtban, Párizsban 0,1-0,2 százalékos csökkenésnél járnak a vezető indexek másfél órával nyitás után. Érdemi eurpai hír híján ezt a csalódást keltő kínai adatok rovására írják a befektetők.

Az sem tesz jót a hangulatnak, hogy a szigorúbb szankciók megszavazása óta Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek egyértelműen elgurult a gyógyszere: minden nap egyre keményebb fenyegetéseket fogalmaz meg a szabad világ számára. Legutóbb sosem látott fájdalmat és szenvedést ígért Amerikának, most azt adta hírül hírügynöksége: nukleáris csapásuk után az USA helyén csak por és sötétség marad, Japánt pedig egyszerűen a tengerbe süllyesztik majd bombáikkal. Korábban egyébként írtunk arról, hogy az egyre erősödő nukleáris fenyegetés ellenére miért nem alakul ki pánik a tőkepiacon >>

Hirdetés

A londoni tőzsde harmadik napja csökken, arra várnak a befektetők, hogy ma kora délután kiderüljön, a Bank of England vajon milyen tempóban tervezi a kamatemelést.

Az állás délelőtt 11-kor - friss tőzsdei árfolyamok >>
Az állás délelőtt 11-kor - friss tőzsdei árfolyamok >>

A Mészáros-papírok hasítanak

Mihez kezdjünk a megtakarításunkkal a minikamatok világában?

Meddig emelkednek még a részvénypiacok?

Hogyan spórolhatunk a befektetési költségeken?

Ingyenes befektetői szeminárium szeptember 25-én - a helyek száma korlátozott, regisztráljon most! >>>

Budapest viszont jobban teljesít: a BUX egész nap az európai átlag fölött járunk, 11 óra tájban gyakorlatilag az első helyért áll versenyben a magyar index köszönhetően annak, hogy az összes bluechip pluszban jár. Az emelkedést közülük az OTP és a Mol vezeti fél százalék körüli plusszal délelőtt fél 11 tájban.

Mégis inkább a Mészáros-papírokat érdemes kiemelni: a Konzum 3,5, az Opus 2 százalékkal emelkedik, a legújabb szerzemény pedig egyenesen száguld: az Appeninn 13 százalék fölötti emelkedésnél jár, magasan vezetve a prémium kategóriát. A kis részvények száguldása ma az Enefi papírjait is magával ragadta, közel 5 százalékkal erősödik a papír.

Az Appeninn árfolyama az elmúlt 1 évben. Feladat: állapítsuk meg a chart alapján, mikor került Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe a cég!
Az Appeninn árfolyama az elmúlt 1 évben. Feladat: állapítsuk meg a chart alapján, mikor került Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe a cég!

Elakadt a dollárerősödés, 308 forintnál az euró

A dollár tegnapi szárnyalása egyelőre elakadt, 1,19-hez tért vissz az euró dollárárfolyama csütörtök délelőtt. Ma délután az amerikai inflációs adatok hozhatnak újabb felbolydulást, ha sikerül érdemi következtetéseket levonni az adatból a kamatemelési várakozásokkal kapcsolatban.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

A forint ma is gyengül, 308 forint fölé emelkedett az euró árfolyama a bankközi devizapiacon.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Nincs jó hírünk az autósoknak

Az olaj ára a magasban maradt, egy kicsit még sikerült is rátenni a tegnapi és tegnapelőtti áremelkedésre. A hurrikánszezon okozta nehézségek mellett az OPEC közelgő ülésével kapcsolatban sok a találgatás, bármilyen ezzel kapcsolatos hír vagy szivárogtatás komolyabban megmozdíthatja az árfolyamot. Egy hordó Brent ára 55 dollár fölött van, a WTI ára 50 dollár felé araszol.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?

Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)