Hirdetés
Hirdetés

Csendben veszi tudomásul a világ a halálos fenyegetést?

Gáspár András, 2017. szeptember 14., 11:30

A vártnál gyengébb kínai makroadatok mellett Kim Dzsongun újabb halálos fenyegetése sem okoz kitörő örömöt ma a tőzsdéken - Budapest viszont szépen hasít, főleg ha a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó papírokat nézzük. Nap közben a brit, délután az amerikai hírekre figyelhetünk, ezek hozhatnak némi felfordulást a forint életében is.

Ázsia elintézte a hangulatot - volt némi halálos fenyegetés is

Az ázsiai tőzsdék a vártnál gyengébb kínai makroadatok hatására többnyire gyengén teljesítettek csütörtökön. Európában ma nem várható fontosabb makroadat, a nyugati börzék kisebb mínuszban indították a napot: Frankfurtban, Párizsban 0,1-0,2 százalékos csökkenésnél járnak a vezető indexek másfél órával nyitás után. Érdemi eurpai hír híján ezt a csalódást keltő kínai adatok rovására írják a befektetők.

Az sem tesz jót a hangulatnak, hogy a szigorúbb szankciók megszavazása óta Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek egyértelműen elgurult a gyógyszere: minden nap egyre keményebb fenyegetéseket fogalmaz meg a szabad világ számára. Legutóbb sosem látott fájdalmat és szenvedést ígért Amerikának, most azt adta hírül hírügynöksége: nukleáris csapásuk után az USA helyén csak por és sötétség marad, Japánt pedig egyszerűen a tengerbe süllyesztik majd bombáikkal. Korábban egyébként írtunk arról, hogy az egyre erősödő nukleáris fenyegetés ellenére miért nem alakul ki pánik a tőkepiacon >>

Hirdetés

A londoni tőzsde harmadik napja csökken, arra várnak a befektetők, hogy ma kora délután kiderüljön, a Bank of England vajon milyen tempóban tervezi a kamatemelést.

Az állás délelőtt 11-kor - friss tőzsdei árfolyamok >>
Az állás délelőtt 11-kor - friss tőzsdei árfolyamok >>

A Mészáros-papírok hasítanak

Mihez kezdjünk a megtakarításunkkal a minikamatok világában?

Meddig emelkednek még a részvénypiacok?

Hogyan spórolhatunk a befektetési költségeken?

Ingyenes befektetői szeminárium szeptember 25-én - a helyek száma korlátozott, regisztráljon most! >>>

Budapest viszont jobban teljesít: a BUX egész nap az európai átlag fölött járunk, 11 óra tájban gyakorlatilag az első helyért áll versenyben a magyar index köszönhetően annak, hogy az összes bluechip pluszban jár. Az emelkedést közülük az OTP és a Mol vezeti fél százalék körüli plusszal délelőtt fél 11 tájban.

Mégis inkább a Mészáros-papírokat érdemes kiemelni: a Konzum 3,5, az Opus 2 százalékkal emelkedik, a legújabb szerzemény pedig egyenesen száguld: az Appeninn 13 százalék fölötti emelkedésnél jár, magasan vezetve a prémium kategóriát. A kis részvények száguldása ma az Enefi papírjait is magával ragadta, közel 5 százalékkal erősödik a papír.

Az Appeninn árfolyama az elmúlt 1 évben. Feladat: állapítsuk meg a chart alapján, mikor került Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe a cég!
Az Appeninn árfolyama az elmúlt 1 évben. Feladat: állapítsuk meg a chart alapján, mikor került Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe a cég!

Elakadt a dollárerősödés, 308 forintnál az euró

A dollár tegnapi szárnyalása egyelőre elakadt, 1,19-hez tért vissz az euró dollárárfolyama csütörtök délelőtt. Ma délután az amerikai inflációs adatok hozhatnak újabb felbolydulást, ha sikerül érdemi következtetéseket levonni az adatból a kamatemelési várakozásokkal kapcsolatban.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

A forint ma is gyengül, 308 forint fölé emelkedett az euró árfolyama a bankközi devizapiacon.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Nincs jó hírünk az autósoknak

Az olaj ára a magasban maradt, egy kicsit még sikerült is rátenni a tegnapi és tegnapelőtti áremelkedésre. A hurrikánszezon okozta nehézségek mellett az OPEC közelgő ülésével kapcsolatban sok a találgatás, bármilyen ezzel kapcsolatos hír vagy szivárogtatás komolyabban megmozdíthatja az árfolyamot. Egy hordó Brent ára 55 dollár fölött van, a WTI ára 50 dollár felé araszol.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly bírságot úszott meg Kasza Tibi - figyelmeztetés az összes híres magyarnak

Komoly bírságot úszott meg Kasza Tibi - figyelmeztetés az összes híres magyarnak

Régóta nagy kérdés, hogy mit kezdjünk azokkal a közösségimédia-posztokkal, amelyekért pénzt vagy ajándékot kapott a népszerű posztoló egy cégtől (magyarán fizettek neki a közzétételért), de ezt nem tüntette fel a követőinek. Most Kasza Tibi és a Magyar Telekom példáján ad útmutatást a Versenyhivatal - a jövőben viszont garantáltan nem lesznek ilyen elnézőek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • november 20
  Termelői árindex (év/év) - október
  Külkereskedelmi termékforgalom (import, export)
  november 21
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  NGM: Gyorstájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. január-októberig tartó helyzetéről
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció
  Chicagói Fed index (október)
  Hewlett-Packard 2017 Q4
  november 22
  KSH: Átlagos bruttó béremelések (év/év) - szeptember
  Fed jegyzőkönyv
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói Bizalmi Index - előzetes, november
  november 23
  KSH - Kiskereskedelmi forgalom, második becslés
  GDP Q3 (év/év, munkanaphatástól kiigazított)
  Thyssenkrupp 2017 Q4
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  {{uk}} GDP 2017 Q3 - előzetes
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  november 24
  IFO-index - november
  Feldolgozóipari beszerzési menedzser index - november
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?