Hirdetés
Hirdetés

Drágul az olaj, esik a Konzum

Fellegi Tamás, 2017. július 20., 10:56

Az 50 dollárt közelíti a Brent olaj, az amerikai tőzsdék nagy ugrással ismét új történelmi csúcsokon, a hazai börzén a Konzumban zajlik az időszerűvé vált korrekció, az OTP és a Telekom kisebb mértékben gyengül. Meg sem mozdul a forint, gyenge az angol font, legalábbis az euróhoz képest.

Erőre kapott az olaj, a Brent típus ára ebben a hónapban már másodszor teszteli az 50 dolláros szintet, a WTI 47,30 dollár.

Brent olaj
Brent olaj

A forint békésen megpihent az eurónkénti 306-os szinten, az angol font pedig kitartóan gyengélkedik az euróhoz képest, 1,13 eurót adnak csak egy fontért. A dollárhoz képest már jobb a helyzet a dollár általános gyengülése miatt, az amerikai fizetőeszközből 1,30-at kell adni a sterlingért.

Hirdetés

Tegnap ismét elszálltak az amerikai piacok, az S&P 500 index 2474 ponton zárt, a trend zavartalan. Európában is a vevők vannak többségben: a DAX és a francia CAC-40 egyaránt fél százalék fölötti mértékben emelkedik.

S&P 500
S&P 500

A BUX 0,2 százalék mínuszban van, a fél százalékkal gyengülő OTP-nek és a 0,6 százalékkal lejjebb kerülő Telekomnak köszönhetően. Nagyot esik ma a Konzum: 12 százalékkal van alacsonyabban 1689 forinton. A korábbi, 60-szoros emelkedés után teljesen indokolt egy ilyen korrekció.

Konzum. Meg se látszik még a grafikonon az esés
Konzum. Meg se látszik még a grafikonon az esés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Használt vagy új lakás? Megvan, hová éri meg a legjobban költözni

Használt vagy új lakás? Megvan, hová éri meg a legjobban költözni

Új, újszerű vagy használt? Örök kérdés az ingatlanvásárlás folyamatában, amely idén még nehezebb válaszolható meg, hiszen eddig sohasem látott ütemben fog nőni az új építésű lakások kínálata. Számtalan indok, vélemény, előny és hátrány sorolható fel mindegyik típusnál, dönteni azonban mindig az ingatlanvásárlónak kell, a konkrét információk birtokában.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    2018. február 15., 14:28
    Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    Az infláció tavaly átlagosan 2,4 százalékos volt, az egy éves állampapír azonban már régen csak két százalékot fizet. Az inflációkövető kötvények kamata sokkal jobb, ám egyre lejjebb veszik a kamatprémiumot, és legalább három évre kell befektetni.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)