Hirdetés
Hirdetés

Egymilliárd dollár égeti az OTP zsebét

2017. október 02., 10:46

A világ vezető gazdasági hírügynöksége az OTP terjeszkedéséről cikkezik.

A világ egyik vezető gazdasági hírügynöksége, a Bloomberg az OTP terveiről ír: a cikk szerint a magyar bank legalább 5 bankot készül felvásárolni a következő két évben, hogy profitálhasson a bankszektoron végigsöprő konszolidációs hullámon.

A lap emlékeztet: Csányi Sándor a múlt héten arról beszélt, hogy a jelenlegi 45-ről 70 százalékra emelkedhet a bankcsoport Magyarországon kívülről származó bevételének aránya. Miközben néhány európai bank komolyan küzd azzal, hogy meg tudjon felelni az új tőkekövetelményeknek, az OTP tőke szempontjából Európa egyik legjobban álló bankja. A Bloomberg írása szerint most 1 milliárd dollárral felvértezve folytatja közép- és kelet-európai jelenlétének erősítésését a csoport, felvásárlási célpontokat keresve Bulgáriától Fehéroroszországig.

Hirdetés

A lap Csányi Sándort idézi, ő említette meg a legalább 5 bank felvásárlására irányuló terveket. A bankvezér úgy fogalmazott: 20 évig vártak arra a bankkonszolidációs hullámra, ami mostanában végre végbemegy.

Az OTP idén zárta le a horvát Splitska Banka megvételét, és Görög Nemzeti Bank szerbiai és romániai érdekeltségeinek felvásárlását is megkezdte.

Az akvizíciók befolyásolják majd az osztalék szintjét is: ha a terjeszkedésre szánt pénzt nem sikerül teljes egészében elkölteni, magasabb lehet az osztalék. Az aktuális osztalékpolitikát a harmadik negyedéves eredmény közlése után teszi közzé a bank.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?