Hirdetés
Hirdetés

Egyre mélyebben az angol font és a svájci frank

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 07., 11:16

Folytatódik az euró diadalmenete a fenti valutákhoz képest, de a dollárral szemben is jól áll. A forint megijedt saját erejétől és kicsit visszaesett. A cseh korona visszaállt a kamatemelés előtti árfolyamszintre. A hazai börzén a Richter emelkedik, a Mol kismértékben gyengül.

A forint múlt héten az euróhoz képest 302,80 is volt, azonban megárthatott neki egy kicsit az erő, mert innen visszagyengült 304 és 305 közé.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

Az euró ezzel szemben folytatja töretlen emelkedését mind a svájci frankkal, mind a fonttal, mind a dollárral szemben. A svájci frankból már 1,15-öt adnak egy euróért, ezzel egész belátható közelségbe került az 1,20-as szint, melyet a svájci jegybank évekig tartott, majd heves ígérgetés közben elmenekült a szintről 2015 januárjában.

Hirdetés

Az angol font is éves mélyponton az euróval szemben: egy fontért már csak 1,10 eurót adnak, ennél alacsonyabb csak tavaly volt a brit fizetőeszköz, amikor a felgyorsuló pánikszerű eladások egész 1,06-ig küldték le a fontot, de onnan rögtön visszapattant, így a mostani szint alatt érdemi ideig nem is tartózkodott.

Angol font/euró
Angol font/euró  Friss árfolyamok >>>

A cseh korona lereagálta a múlt heti kamatemelést és visszatért az eurónkénti 26,10-es szintre, ahol előtte is tartózkodott.

Az olaj ára kissé visszaesett: a WTI típus újra megpróbálkozott az 50 dollárral, de megint soknak bizonyult neki, visszatért 49-re. A Brent 51,80-on tartózkodik.

A világ tőzsdéin nyári hétfői csend honol, a BÉT-en a Richter emelkedése a fő esemény, a gyógyszerpapír majdnem egy százalékkal van magasabban a pénteki zárához képest, 6630 forinton. A Mol egész kis mértékben, 0,2 százalékot gyengül 23 300 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

Egyre veszélyesebbé válik a helyzet Venezuelában, ráadásul már az amerikai elnök is lerohanással fenyegeti a jelenlegi legnagyobb ismert olajtartalékkal rendelkező dél-amerikai országot. Közbeszólhatnak más nagyhatalmak, vagy Trump mehet rendet rakni a diktatúra alatt szenvedő Venezuelába? Fellegi Tamással, a Privátbankár.hu elemzőjével beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?