Hirdetés
Hirdetés

Egyre mélyebben az angol font és a svájci frank

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 07., 11:16

Folytatódik az euró diadalmenete a fenti valutákhoz képest, de a dollárral szemben is jól áll. A forint megijedt saját erejétől és kicsit visszaesett. A cseh korona visszaállt a kamatemelés előtti árfolyamszintre. A hazai börzén a Richter emelkedik, a Mol kismértékben gyengül.

A forint múlt héten az euróhoz képest 302,80 is volt, azonban megárthatott neki egy kicsit az erő, mert innen visszagyengült 304 és 305 közé.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

Az euró ezzel szemben folytatja töretlen emelkedését mind a svájci frankkal, mind a fonttal, mind a dollárral szemben. A svájci frankból már 1,15-öt adnak egy euróért, ezzel egész belátható közelségbe került az 1,20-as szint, melyet a svájci jegybank évekig tartott, majd heves ígérgetés közben elmenekült a szintről 2015 januárjában.

Hirdetés

Az angol font is éves mélyponton az euróval szemben: egy fontért már csak 1,10 eurót adnak, ennél alacsonyabb csak tavaly volt a brit fizetőeszköz, amikor a felgyorsuló pánikszerű eladások egész 1,06-ig küldték le a fontot, de onnan rögtön visszapattant, így a mostani szint alatt érdemi ideig nem is tartózkodott.

Angol font/euró
Angol font/euró  Friss árfolyamok >>>

A cseh korona lereagálta a múlt heti kamatemelést és visszatért az eurónkénti 26,10-es szintre, ahol előtte is tartózkodott.

Az olaj ára kissé visszaesett: a WTI típus újra megpróbálkozott az 50 dollárral, de megint soknak bizonyult neki, visszatért 49-re. A Brent 51,80-on tartózkodik.

A világ tőzsdéin nyári hétfői csend honol, a BÉT-en a Richter emelkedése a fő esemény, a gyógyszerpapír majdnem egy százalékkal van magasabban a pénteki zárához képest, 6630 forinton. A Mol egész kis mértékben, 0,2 százalékot gyengül 23 300 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyűlnek a fellegek - jövőre ebbe bukhat bele a cégek kétharmada?

Gyűlnek a fellegek - jövőre ebbe bukhat bele a cégek kétharmada?

Ugyan komoly üzleti előnyöket is hozhat a jövő évtől érvénybe lépő új adatvédelmi rendelet (GDPR), a vállalkozások mindössze 15 százaléka véli úgy, hogy a jövő májusi határidőre teljes mértékben képes lesz megfelelni ennek. A Deloitte felmérése szerint a cégek számára komoly kihívást jelent a felkészülés, de mindenképp érdemes – kérdés az, hogy sikerül-e ezt a határidőre megoldani.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?