Hirdetés
Hirdetés

Elhagyta magát a forint, magához tért a Mol és a Richter

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 30., 11:10

Tegnaphoz képest minden megfordult: a tőzsdék emelkednek, a dollár és a font erősödik, az arany esik. Fél nap volt a Korea-para, ahogy ez masszív emelkedő trendben illendő is. Csak a forint lóg ki a sorból, az tegnap sem volt erős, ma viszont kifejezetten gyenge. Esett az olaj, de közben megnőtt az árkülönbség a két fő típus között.

Tegnap szokatlan nagy mélységben volt a BUX, de mire ezt leírtuk, már meg is jöttek a vevők, miután a mi időnk szerint fél 4-kor nyitó Amerikának esze ágában sem volt csatlakozni a pánikhoz. Ma pedig tovább folytatódik az emelkedés, a BUX 0,7 százalékkal van feljebb 37 930 ponton. A listát a Richter vezeti másfél százalékos emelkedéssel 6660 forintig, őt követi a Mol 1,4 százalékkal 23 545 forintig, az OTP viszont csak szerényen emelkedik 10 490 forintig, igaz, így is eddig elért csúcsa körül van.

A Mészáros-papírok frontján csend honol, az Appeninn szépen beállt jó magasan a vételi ajánlat ára fölé, nehogy valaki felajánlja Lőrincéknek, tartsák csak meg, hogy SZIT maradhasson a társaság.

Hirdetés

Európában is zajlik az emelkedés, a DAX ismét 12 ezer pont fölött, a francia index vastagon a kerek szint fölött, 5050 ponton. Amerika tegnap az elején még csak lejjebb nyitott, de a végére egyenesen pluszba mentek az indexek. Olyan erős az emelkedő trend, hogy egyre kevésbé zavarja meg bármilyen ijesztő esemény, legyen az akár egy növekvő esélyű háború, amiben akár atomfegyver is bevetésre kerülhet, 72 év után először.

Visszaesett az euró a dollárhoz képest 1,194-ig, elsőre sok volt az 1,20 fölötti érték. Az angol font is megemelkedett 1,08 euró fölé, viszont a forint 306-ig gyengült az euróhoz képest, pedig tegnap sem volt különösebben jó formában.

Arany. Felpattanás és visszaesés
Arany. Felpattanás és visszaesés

Nagyot esett az arany, 1330-ról 1314 dollárig, gyorsan megszűnt a menekülőeszköz szerep. Az olajár is lejjebb került, különösen a WTI, amellyel 46 dolláron kereskednek, miközben a Brent 51 fölött van, így szokatlanul nagyra nőtt a rés a két típus között.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Robbanás előtt a lakáspiac – ez fog komoly felfordulást okozni?

Robbanás előtt a lakáspiac – ez fog komoly felfordulást okozni?

Egy friss elemzés szerint a lakossági megtakarítások bővülése, az alacsony hozamkörnyezet miatt jelentős összeg köthet ki a lakáspiacon. A lakáskiadás vonzó hozamokkal kecsegtet, de a megtakarítások mellett a legolcsóbb törlesztést garantáló lakáshitelek is élénkíthetik a lakáspiacot. Az albérletárakat pedig valamelyest mérsékelheti a kínálat bővülése, ami egyben stabilizálhatja is a piacot.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • szeptember 18
  Fogyasztói árindex (végleges) - augusztus
  szeptember 19
  Monetáris Tanács kamatdöntő ülése;
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - szeptember
  ZEW index - szeptember
  Adobe - 2017 Q3
  FedEx - 2018 Q1
  szeptember 20
  KSH: Keresetek - január–július
  MNB: Negyedéves fizetési mérleg és külfölddel szembeni állományok - első közlés 2017. II. negyedév + revízió 2014.I.n.év - 2017.I.n.év
  ÁKK: 2022/A államkötvény csereaukció, 2019/C - 20 mrdFt; 2026/D államkötvény csereaukció, 2020/B - 20 mrdFt
  Fed kamatdöntő ülése
  Kiskereskedelmi forgalom (év/év) - augusztus
  Import (év/év) - augusztus
  Export (év/év) - augusztus
  szeptember 21
  Fogyasztói bizalom (előzetes) - szeptember
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Philadelphiai Fed index - szeptember

  szeptember 22
  KSH: Kiskereskedelem - július
  Feldolgozóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Feldolgozóipari BMI (előzetes) - szeptember
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - szeptember

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?